Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στον πρωθυπουργό οι φορείς της Θράκης για τα κέντρα μεταναστών

Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που έγινε το βράδυ στην Κομοτηνή υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να έχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της κατάργησης των σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή και της εγκατάστασης σε αυτές παράνομων μεταναστών, ως κέντρα φύλαξης.
Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη και όλων των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τα όσα συζητήθηκαν μαζί του. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος και δεν έδωσε πολλά περιθώρια αλλαγής στην απόφασή του, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα με εθνική σημασία.
Μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι από μέρους της πολιτείας δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι τοπικοί φορείς υπογράμμισαν επίσης ότι η μεταφορά μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή της Θράκης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Επίσης, όλοι τάχθηκαν κατά της κατάργησης των δυο σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή σημειώνοντας ότι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τοπική οικονομία.