Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις Αλ. Κοντού για τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπαιδίου


«Αποδείχθηκε ότι δεν πήρε κανείς ούτε ένα κομποσκοίνι» , υποστηρίζει ο Βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ...



«Ανοίχτηκαν περίπου 2.500 περίπου κινήσεις λογαριασμών και αποδείχθηκε ότι κανείς δεν πήρε ούτε ένα κομποσκοίνι. Δεν υπάρχει πολιτικό χρήμα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει σκάνδαλο», δήλωσε ο βουλευτής Ν.Δ. Ξάνθης Αλέκος Κοντός αναφερόμενος στην αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ζημιά για το δημόσιο από τις ανταλλαγές που αφορούν στις ανταλλαγές των Βατοπαιδινών. Και εξήγησε ο ίδιος: «Αν πάτε στη Βουλή και δείτε τον ηλεκτρονικό πίνακα που γράφει τις επιτροπές δεν αναγράφεται η λέξη σκάνδαλο αλλά υπόθεση. Κρύφτηκαν τέσσερις εκτιμήσεις, δύο από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών και δύο από Διεθνείς Οίκους που αποδείκνυαν ότι δεν έχασε το ελληνικό δημόσιο».

Στοιχεία για να αποδείξει τις υποψίες της περί ζημίας του δημοσίου από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου αναζητεί- λίγο πριν λήξουν οι εργασίες της - η προανακριτική επιτροπή, μετά από δύο εξεταστικές αλλά και τη διερεύνηση της υπόθεσης από την ίδια. Η προανακριτική αποφάσισε να πάει σε νέες εκτιμήσεις από οκτώ οίκους, τέσσερις ελληνικούς και τέσσερις διεθνείς.

Όσο για την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την πολύκροτη υπόθεση ο κ. Κοντός σχολίασε: «Κατά απαράδεκτο τρόπο η κα Πελέκη είπε πράγματα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με εικασίες δεν καλείται ένας Πρωθυπουργός στην Εξεταστική».
 
 
Πηγή:  http://www.xanthinews.gr/