Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ζυμώσεις ως την τελευταία στιγμή

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από το Εθνικό Συμβούλιο

Πότε θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις;

Πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του και στελέχη είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν όψει των ανακοινώσεων την Κυριακή το πρωί των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.


Με τη διαδικασία έγκρισης των υποψηφιοτήτων και του πολιτικού πλαισίου εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ολοκληρώνονται οι εργασίες του τριήμερου 9ου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε από το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου όπου διεξαγόταν το Εθνικό Συμβούλιο. Εκεί είχε συνεχείς επαφές με συνεργάτες του ενόψει των ανακοινώσεων την Κυριακή.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα θεματικά Εργαστήρια τα οποία συνεδρίαζαν από το πρωί και τα οποία είχε επισκεφτεί.

Σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών στο Φάληρο και, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τα ονόματα των υποψηφίων ειδικότερα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

Παρότι ακούστηκαν πολλά ονόματα στελεχών «πρώτης γραμμής» ακόμα και υπουργών, δεν έγινε γνωστό αν θα επιλεγούν τα πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ή αποδέχτηκαν την πρόταση που τους έγινε για μετατόπισή τους στην εκλογική μάχη για το χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Τη Κυριακή, πριν από την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζεται εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη.

Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από τον κ.Ξυνίδη.


Πηγή:   http://www.in.gr/