Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αναλυτικά τα πόθεν έσχες και των δέκα βουλευτών της Θράκης

Τα δημοσιεύσαμε ένα - ένα την Τετάρτη αλλά επειδή διαρκώς τα αναζητάτε, δείτε τα ξανά όλα και μαζεμένα, όπως δημοσιεύθηκαν στο www.flitzani.gr
Τι δηλώνουν Πεταλωτής, Ξυνίδης, Ντόλιος, Κοντός, Στυλιανίδης και οι υπόλοιποι;




ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ, βουλευτής Ξάνθης του ΠαΣοΚ, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, τέως γραμματέας του ΠαΣοΚ: Καταθέτει για πρώτη φορά «πόθεν έσχες» και το εισόδημα που δηλώνει για το 2008 είναι 47.086 ευρώ και για το 2009, χρονιά κατά την οποία πρωτοεξελέγη, 17.634 ευρώ. Αντιστοίχως, της συζύγου του, δικηγόρου κυρίας Ελένης Σταυρίδου, ήταν 46.219 ευρώ και 21.326 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του, η οποία δεν μεταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια, αποτελείται από μια οικία 200 τετραγωνικών, ένα διαμέρισμα 128 τετραγωνικών, καθώς και 9 οικόπεδα στον νομό Ξάνθης. Η σύζυγός του διαθέτει δύο διαμερίσματα στη Βούλα Αττικής και ένα στον Πειραιά, καθώς και μερίδιο από οικόπεδα στη Σητεία της Κρήτης και στη Λέσβο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι καλύπτουν ολόκληρη την σχετική σελίδα του «πόθεν έσχες» με τις αναφορές τους για τα ακίνητα που διαθέτουν. Οι καταθέσεις τους είναι περίπου 50.000 ευρώ σε 15 συνολικά τραπεζικούς λογαριασμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κοινοί με συγγενικά πρόσωπα του Σωκράτη (κυρίως του αδερφού του Θανάση Ξυνίδη και της μητέρας του Χρυσής). Τέλος, το ζεύγος Ξυνίδη εμφανίζεται να διαθέτει δύο αυτοκίνητα 2.000 κυβικών ο Σωκράτης και 1.400 η γυναίκα του, ενώ κατέχουν και ένα μικρό πενηνταράκι μηχανάκι, αλλά και συμμετοχή αξίας 25.000 ευρώ σε (άγνωστη) επιχείρηση.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, βουλευτής Ροδόπης του ΠαΣοΚ, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την οικονομική χρήση του 2008 δεν είχε γίνει ακόμα μέλος ης κυβέρνησης, ήταν όμως βουλευτής. Τα έσοδά του προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση και ανέρχονται σε περίπου 33.000 ευρώ φορολογητέο ποσό και 71.000 αφορολόγητο. Η συμβολαιογράφος σύζυγός του δηλώνει ετήσιο εισόδημα σχεδόν 62.000 ευρώ. Σε σχέση με τα ακίνητα και τα εμπράγματα δικαιώματα που κατέχει πάνω σε αυτά, ο Γ. Πεταλωτής γεμίζει μία και μισή σελίδα καθώς εμφανίζεται να έχει δέκα ιδιόκτητα σπίτια και γραφεία στην Κομοτηνή (στις οδούς Ραιδεστού, Χαρ. Τρικούπη και Λ. Ηρώων), σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις από κοινού και εξ ημισείας με τη σύζυγό του Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, μεταξύ των οποίων και το σπίτι τους έκτασης 185τ.μ. Ακόμα, δηλώνει το εξοχικό στην Αλκυώνα Ροδόπης έκτασης 113 τετραγωνικών. Ο κομοτηναίος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εμφανίζεται να διαθέτει ελάχιστα ποσά σε μετοχές, σε αντίθεση με την γυναίκα του που διαθέτει χρεόγραφα αξίας 120.000 ευρώ στην «Commercial Value». Οι καταθέσεις τους, στις περισσότερες περιπτώσεις σε κοινούς οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, ενώ η οικογένεια Πεταλωτή εμφανίζεται να διαθέτει ένα μηχανάκι 125 κυβικών και τρία αυτοκίνητα. Το ένα 1.300, το δεύτερο 1.700 και το τρίτο 4.200 κυβικών εκατοστών!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ, βουλευτής Έβρου του ΠαΣοΚ, υφυπουργός Εσωτερικών: Το εισόδημα που δηλώνει για το 2008 βασίζεται στην βουλευτική του αποζημίωση και ανέρχεται σε 35.000 φορολογητέο ποσό και σχεδόν 69.000 αφορολόγητο. Η σύζυγός του Καλλιόπη Παλατιανού δηλώνει εισόδημα 42.500 ευρώ. Από κοινού το ζεύγος εμφανίζεται να διαθέτει δύο σπίτια, ένα στην Αλεξανδρούπολη 85τ.μ. και άλλο ένα στην Θεσσαλονίκη 62 τετραγωνικών. Ακόμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται να διαθέτει αγρούς σχεδόν 50 στρεμμάτων σε Δίκελα Μάκρης, Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης και Πυλαια Φερών. Οι καταθέσεις του Γιώργου Ντόλιου ξεπερνούν τα 330.000 ευρώ σε «Eurobank», «Εθνική», και «Πειραιώς» ενώ εμφανίζεται να διαθέτει αυτός ένα αμάξι 1.400 κυβικών και η σύζυγός του άλλο ένα 1.600 κυβικών.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, πρώην υπουργός: Εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2008, στο οποίο ήταν υπουργός Παιδείας, συνολικά 84.000 ευρώ αφορολόγητα εισοδήματα και άλλα 35.000 φορολογητέα από την βουλευτική και υπουργική του αποζημίωση. Αντιθέτως, το ετήσιο εισόδημά της συζύγου του Γιούλης Παπαχρήστου με το ζόρι ξεπερνά τα 13.000 ευρώ. Ο ίδιος εμφανίζεται να διαθέτει μία έκταση στην Κομοτηνή 108τ.μ. ενώ η γυναίκα του ένα σπίτι στην Γλυφάδα 121 τετραγωνικών και άλλο ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα 88τ.μ. Ο ίδιος διαθέτει ένα αυτοκίνητο 4.200 κυβικών εκατοστών, ενώ εμφανίζεται να διαθέτει καταθέσεις ύψους 240.000 ευρώ σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους οι 235.000 βρίσκονται στην «Εμπορική Τράπεζα» και οι άλλες 5.000 στην «Εθνική».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, πρώην υπουργός: Είναι μάλλον ο φτωχότερος από τους πέντε «βατοπεδινούς», οι οποίοι ελέγχονται από την Προανακριτική Επιτροπή για την εμπλοκή τους στην γνωστή υπόθεση. Εχει εισοδήματα κάτι παραπάνω από 119.000 ευρώ (από την βουλευτική και υπουργική αποζημίωση κατά βάση), Δηλώνει τέσσερα συνολικά ακίνητα: ένα σπίτι 224 τετραγωνικών στην Ξάνθη, ένα διαμέρισμα στην ίδια πόλη καθώς και δύο αγροτεμάχια στα Μελίσσια Τοπείρου έκτασης 27.000τ.μ. Ακόμα, εμφανίζει στην τράπεζα μία κατάθεση 5.000 ευρώ «από μισθοδοσία» και είναι κάτοχος ενός ΙΧ 1.790 κυβικών εκατοστών.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, βουλευτής Έβρου της ΝΔ: Από την βουλευτική αποζημίωση εμφανίζει σχεδόν 69.000 ευρώ αφορολόγητο ποσό και άλλες 35.000 φορολογητέο. Λοιπά εισοδήματα από κάθε πηγή σχεδόν 46.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του Ελισάβετ δηλώνει 23.000 ευρώ. Ο βουλευτής Έβρου εμφανίζεται να έχει πέντε ακίνητα στην Ορεστιάδα αλλά και στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη, όπου άλλωστε μένει μόνιμα η κόρη του Μελίνα. Διαθέτει μετοχές μικρής αξίας σε «Αλουμύλ», «Κλωνατέξ», «Αττικάτ» και «Νότος Com», ενώ ξεπερνάτο μισό εκατομμύριο ευρώ η αξία των μετοχών που διαθέτει στην δική του προφανώς εταιρεία «Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ΑΕ». Οι καταθέσεις του βουλευτή δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ, ενώ, τέλος, εμφανίζεται να διαθέτει ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και από κοινού με τη σύζυγό του ένα ακόμα 2.000 κυβικών εκατοστών.


ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ, βουλευτής Ροδόπης του ΠαΣοΚ: Ο μουσουλμάνος βουλευτής είχε φορολογητέο εισόδημα 33.000 ευρώ και αφορολόγητο 70.000 από την βουλευτική του αποζημίωση. Δεν δηλώνει κανέναν ακίνητο που να ανήκει είτε στο ίδιο είτε σε μέλος της οικογένειάς του! Ούτε αυτοκίνητο εμφανίζεται να έχει αλλά ούτε και μετοχές, ενώ οι καταθέσεις του σε «Πειραιώς» και «Εθνική» δεν ξεπερνούν τα 13.000 ευρώ. Γενικά, είναι από τους πιο φτωχούς βουλευτές του Κοινοβουλίου, αν και από τους λίγους που διαθέτουν πλωτό μέσο, μια μικρή βάρκα που εμφανίζεται να απέκτησε το 1992 και η αξία της δεν ξεπερνά κατά τη δήλωσή του τα 300 ευρώ.


ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ, βουλευτής Ξάνθης του ΠαΣοΚ: Από τους πιο φτωχούς βουλευτές εμφανίζεται και ο έτερος μειονοτικός. Το εισόδημά του βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην βουλευτική αποζημίωση, 70.000 ευρώ αφορολόγητα και άλλες 35.000 φορολογητέα. Διαθέτει ένα σπίτι και ένα αγρόκτημα στην Ξάνθη, μόλις ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού που μάλιστα έχει αποκτήσει από κοινού με την σύζυγό του Γκιουλσούμ Φικρέτ, ενώ οι καταθέσεις του είναι όλες σε μία τράπεζα και δεν ξεπερνούν τα 7.000 ευρώ.


ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ – ΤΕΝΤΕ, νεοεκλεγείσα βουλευτής Έβρου του ΠαΣοΚ: Η εβρίτισσα εξελέγη για πρώτη φορά πέρυσι βουλευτίνα και υπέβαλε για πρώτη φορά πόθεν έσχες, αν και το 2008 δεν ήταν στο κοινοβούλιο. Το εισόδημά της εμφανίζεται για το συγκεκριμένο έτος να ξεπερνά κατάτι τα 23.000 ευρώ ενώ του γιατρού συζύγου της Αντώνη αγγίζει τα 55.000 ευρώ. Μαζί εμφανίζονται να διαθέτουν σπίτια και αγροκτήματα στην Αλεξανδρούπολη και το Αετοχώρι, καθώς και δύο αυτοκίνητα, για τα οποία δεν δηλώνονται όμως τα κυβικά τους.


ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, νεοεκλεγείσα βουλευτής Έβρου του ΠαΣοΚ: Η επίσης πρωτοεκλεγείσα πέρυσι βουλευτίνα δηλώνει για πρώτη φορά «πόθεν έσχες», το οποίο ωστόσο αφορά την περίοδο που δεν είχε ακόμα εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Για το 2008 η ίδια είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα που ξεπερνούσε τα 70.000 ευρώ ενώ ο αστυνομικός σύζυγός της Γιάννης Μπουλιέρης έλαβε μόλις 26.000. Η ίδια εμφανίζει σπίτι και αγρόκτημα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο σύζυγός της στην Αιτωλακαρνανία και την Λευκάδα. Τέλος, εμφανίζονται να κατέχουν δύο οχήματα 2.000 και 1.300 κυβικών, όχι όμως και καταθέσεις σε τράπεζες.



Πηγή:  http://www.flitzani.gr/