Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επιτυχίες για το κολυμβητικό τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή

Πέραν των μπασκετικών επιτυχιών που σημειώνει, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και στην πισίνα

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ;


Ο ΓΑΣ Κομοτηνή, πέραν των μπασκετικών επιτυχιών που σημειώνει, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και στην κολύμβηση. Συγκεκριμένα, στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης Βορείου Ελλάδος που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από τις 18 έως 20 Φεβρουαρίου 2011 κατάφερε να διακριθεί. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή συμμετείχε με τρεις κολυμβητές, τον Γιάννη Τανανάκη (50 μ.-100 μ ύπτιο-παίδων), Γιώργο Κοτζαμπάση (50 μ.-100 μ. και 200 μ.. ελεύθερο-παίδων) και Απόστολο Ζελεσκίδη (100 μ. και 200 μ. πρόσθιο- παμπαίδων Α). Οι κολυμβητές του ΓΑΣ «ΚΟΜΟΤΗΝΗ» κατάφεραν και πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις. Αναλυτικά ο Γιάννης Τανανάκης αναδείχθηκε 6ος στα 50μ. και 100μ Ύπτιο-Παίδων, ο Γιώργος Κοτζαμπάσης 5ος στα 200μ., 4ος στα 100μ. και 3ος στα 50μ. Ελεύθερο-Παίδων και Απόστολος Ζελεσκίδης 2ος στα 100μ. Πρόσθιο - Παμπαίδων Α.



Αξίζει να σημειωθεί ότι και μόνο η συμμετοχή τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος είναι πολύ σπουδαίο γεγονός, από τη στιγμή που στη φάση αυτή συμμετείχαν 500 από τους περίπου 2000 κολυμβητές που συμμετείχαν στις αρχικές προκριματικές φάσεις. Επίσης, τα παραπάνω παιδιά εκτός του ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά ξεκίνησαν καθυστερημένα, περίπου 30 ημέρες, την κολυμβητική τους προετοιμασία σε σχέση με τους κολυμβητές των υπόλοιπων ομάδων της Βόρειας Ελλάδας, φέτος είχαν να αντιμετωπίσουν και το κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου Κομοτηνής τις ημέρες των διακοπών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) και τα προβλήματα θέρμανσης , που δυσχαίρεναν τις προσπάθειες τους. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να πετύχουν επιδόσεις που τους κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις πανελληνίως, σύμφωνα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).



«Φυσικά, αυτό που πηγάζει είναι ότι με την επιμονή, τον ζήλο και την προσπάθεια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, τα διάφορα μειονέκτηματα και οι δυσκολίες μπορούν να υπερκεραστούν και να μη γίνουν αισθητά καθόλου. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τις επιδόσεις και τις θέσεις που κατέκτησαν, αλλά κυρίως για την ωριμότητα και τη σοβαρότητα που επέδειξαν και φυσικά για το σθένος του χαρακτήρα τους. Φυσικά, πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στους γονείς των παιδιών που παραμερίζοντας την προσωπική τους καθημερινή κούραση, πηγαινοερχόντουσαν τις ημέρες των διακοπών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης», όπως σημειώνει ο προπονητής των παιδιών, Αλέξανδρος Μπεκιάρης.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/