Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Α. Τσαρτσάρας ανέλαβε τον κάθετο άξονα!

Δύο έχουν γίνει τα ξανθιώτικα ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες κινήσεις του συντονιστή της Νομαρχιακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τελικά αποδεικνύεται ότι ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Α. Τσαρτσάρας, δε «χώνεψε» το άδειασμα του Πρωθυπουργού κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ξάνθη, που ενώ κλήθηκε ως κορυφαίο κομματικό στέλεχος να επιλέξει έναν οικισμό για την επίσκεψη, κοντά στην τοποθεσία που θα κατασκευαστεί ο κάθετος άξονας, τελικά επελέγη το Δημάριο για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού ούτε καν αναφέρθηκε ο περίφημος κάθετος άξονας!

Όπως μαθαίνουμε, αποφάσισε ο κ. Τσαρτσάρας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και λόγω γνωριμιών που έχει στη νομαρχία Σμόλιαν, έκανε προσωπική πρόσκληση στους εκπροσώπους φορέων επαγγελματοβιοτεχνών της Ξάνθης και σε φιλικά μέσα ενημέρωσης ώστε να διασφαλίσει και την ανάλογη δημοσιότητα και με έξοδα προφανώς του κόμματος ή και προσωπικά ενδεχομένως, οργάνωσε αποστολή. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στο γειτονικό Σμόλιαν, ο κ. Τσαρτσάρας, θα έχει επίσημες επαφές και συναντήσεις με αιρετούς της περιοχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καμιά ενημέρωση για την αποστολή δεν έχουν οι αιρετοί της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μεταξύ των οποίων φυσικά κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και «σύντροφος» του Α. Τσαρτσάρα.


Δυο τα ξανθιώτικα ΠΑΣΟΚ…;

Η σημειολογία της πρωτοβουλίας του Α. Τσαρτσάρα μπορεί να είναι πολλαπλή με εμφανείς τις παραμέτρους που μπορεί να κριθεί και εύλογα τα ερωτήματα που πηγάζουν.

Ως τι θα επισκεφθεί ο Συντονιστής του αιρετούς του Σμόλιαν; Πόσο επίσημες και δεσμευτικές θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν απ’ τις επαφές αυτές; Με ποια λογική αποδέχθηκαν την πρόσκληση οι εκπρόσωποι φορέων της Ξάνθης με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής από ένα κομματικό όργανο ή ακόμη χειρότερα, προσωπικά απ’ τον Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

Με ποια δικαιολογία και λογική παρακάμπτει τους αιρετούς της περιοχής ο εκλεγμένος μόνο απ’ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης υποκαθιστώντας τόσο τους περιφερειακούς αιρετούς όσο και τους υπουργούς που επιβάλλεται να έχουν την διαχείριση του θέματος;

Τι εικόνα δίνει η Ξάνθη κι η χώρα, με μια παρέα ξανθιωτών να επισκέπτεται την γείτονα χωρίς θεσμική νομιμοποίηση για ένα τόσο σοβαρό όσο και χρονίζον θέμα;

Και τέλος, για ποιον λόγο κλήθηκαν και συμμετέχουν εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης της Ξάνθης για επίσημη ενημέρωση μιας ανεπίσημης αποστολής; Ο λόγος είναι η κάλυψη του θέματος ή απλώς η αποφυγή κριτικής για την αψυχολόγητη ενέργεια…;

Το συμπέρασμα που εύκολα μπορεί να εξάγει κανείς απ’ αυτή την κίνηση του Α. Τσαρτσάρα είναι ότι απλούστατα υπάρχουν τουλάχιστον δυο ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, αυτό της κυβέρνησης και των αιρετών του κόμματος κι αυτό των τοπικών κομματικών παραγόντων που είναι σαφές ότι δεν είναι ικανοποιημένοι απ’ τη λειτουργία των αιρετών και παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους…!

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει αυτό το …νέο μοντέλο προς όφελος της περιοχής που το τελευταίο που χρειάζεται έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι οι αποσπασματικές και σπασμωδικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που εκείνο που τουλάχιστον επιδεικνύουν είναι αδυναμία συνεννόησης…!


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/