Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σοκ: Προφυλακιστέος για τον βιασμό κρίθηκε ο Στρος-Καν

Ο διευθυντής του ΔΝΤ κρίθηκε από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ως ύποπτος φυγής

ΠΟΤΕ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ;


Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, με απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρεία.

Η δικαστής που εξετάζει την υπόθεση ζήτησε την προφυλάκισή του επικεφαλής του ΔΝΤ, παρότι οι συνήγοροί του ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος την 20ή Μαΐου. Κατά τη νέα διαδικασία, θα κληθεί να αποφανθεί σώμα 16 ενόρκων για το αν θα πρέπει η υπόθεση να κριθεί στο δικαστήριο και αν θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος ο κατηγορούμενος.

Οπως υποστήριξαν οι δικαστές, ο επικεφαλής του ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι αν αφεθεί ελεύθερος, ενδεχομένως να επιχειρήσει να διαφύγει στη Γαλλία.

Επίσης, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ερευνήσει και μια παλαιότερη υπόθεση σε βάρος του Στρος-Καν, με ανάλογες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Υπάρχουν "πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε μια συμπεριφορά παρόμοια με αυτή σε τουλάχιστον μία περίπτωση", δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι του διευθυντή του ΔΝΤ δήλωσαν ότι ο πελάτης τους αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος, ενώ ένας από αυτούς, ο Μπεν Μπράφμαν, δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι "θα αθωωθεί".

Ο 62χρονος Στρος-Καν πέρασε την πύλη του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε σύντομη συνάντηση με τους συνηγόροι υπεράσπισης.

Η προσαγωγή του Στρος-Καν στο δικαστήριο καθυστέρησε μία ημέρα, επειδή ο κατηγορούμενος αξιωματούχος δέχτηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA και σωματικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν φέρει τραύματα από πάλη.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/