Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Skoda Ξάνθη: "Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι"

Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι της περσινής περιόδου μπορούν να αποτελέσουν φάρο για να αντιληφθούμε τι και πότε θα γίνει στο φετινό

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Φωτο: Οι 4 νεοαποκτηθέντες παίκτες που έδωσαν το παρών στην περσινή «πρώτη»

Το έχουμε αναφέρει ξανα, είναι η δυσκολότερη περίοδος για κάθε αθλητικογράφο που πρέπει καθημερινά να γεμίζει σελίδες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Βρίσκεσαι συνεχώς σε εγρήγορση μήπως και ψαρέψεις κάτι ώστε να ενημερώσεις τους αναγνώστες που περιμένουν κάποιο καλό νέο από το «μέτωπο».

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε, ήρθε το Σαββατοκύριακο κα μέχρι στιγμής τίποτα. Από την άλλη, όλες τις προηγούμενες ημέρες διαβάζατε για ενδιαφέρον της ομάδος με παίκτες που τα ονόματά τους είδαν το φως της δημοσιότητας. Ακούγατε επίσης για εβδομάδα εξελίξεων κ.τ.λ και δυστυχώς από ό,τι φαίνεται τα ίδια θα λέμε και για την επόμενη.

Η καθυστέρηση αυτή στις μεταγραφές συμβαίνει για πρώτη φορά; Όχι, στο ίδιο επίπεδο με πέρσι αυτό τον καιρό βρίσκεται η ομάδα και φέτος. Ρίχνοντας μια ματιά στο αρχείο μας ανακαλύπτουμε ότι οι μόνες ανακοινώσεις που υπήρξαν πέρσι τέτοιο καιρό ήταν του βοηθού προπονητή Πάρη Ζουμπούλη και του team manager Ανέστη Τσετινέ -παρεμπιπτώντος οι δυο θέσεις είναι κενές αυτή τη στιγμή-.

Για να έρθουμε λοιπόν στο διαταύτα, η Skoda Ξάνθη είχε ανακοινώσει την πρώτη της μεταγραφή στις 21/6 και ήταν αυτή του Τζόρνταν Στιούαρτ, μια μεταγραφή που έκανε γνωστή στους αναγνώστες του το Χanthi Reds πέντε ημέρες νωρίτερα. Λίγες μέρες αργότερα στις 26/6 ερχόταν ο Βρονταράς. Αυτές ήταν οι δυο μεταγραφές του Ιουνίου. Στις 3/7 ο Χρήστος Πανόπουλος στο τραπέζι που παρέθεσε στους δημοσιογράφους ανακοίνωνε το μνημόνιο του 2011 ενω δυο μέρες αργότερα η Ξάνθη έπαιρνε τον νεαρό Αλμπιπαρμακόφσκι, πρώτη μεταγραφή για τον μήνα Ιούλιο. Στις 6 του ίδιου μήνα ξεκινούσε η προετοιμασία -αλήθεια φέτος γιατί τόσο νωρίς;- Στην πρώτη προπόνηση ο Νίκος Κεχαγιάς είχε τα 4 νέα αποκτήματα μέχρι εκείνη τη στιγμή δηλαδή τους Στιούαρτ, Βρονταρά, Αλμπιπαρμακόφσκι, Καθάριο. Την ίδια ημέρα η Skoda Ξάνθη ανακοίνωνε τον Σότζε. Ο παίκτης πάτησε το πόδι του στα Πηγάδια στις 9 Ιουλίου και 3 ημέρες αργότερα λυνόταν η συνεργασία του με την Ξάνθη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους όπως ανέφερε η ΠΑΕ. Τον μπαράζ μεταγραφών συνεχιζόταν για τον ίδιο μήνα όταν στις 14/7 η Skoda Ξάνθη ανακοίνωνε την συνεργασία της με τον Κατόνγκο στις 15 με τον Αντεφέμι και στις 29 την ημέρα που πετούσε για τα φιλικά στην Ολλανδία έκανε το μπαμ με την γνωστοποίηση της μεταγραφής του Μπόατενγκ.

Συμπέρασμα; ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη... Από εκεί και μετά πραγματοποιήθηκαν και άλλες μεταγραφές όπως για παράδειγμα του Γκλέισον και του Μπεκαμέγκα.

Τέλος, χθες έγινε γνωστό ότι ο βραζιλιάνος Τιάνγκο που φαινόταν να ενδιαφέρει την Ξάνθη υπέγραψε τελικά για 3 χρόνια στην γαλλική τρουά. Διοικητικοί κύκλοι επιβεβαίωναν ότι ήταν μια από τις περιπτώσεις που είχαν εξετάσει πριν από καιρό.

 
Πηγή:  http://xanthireds.blogspot.com/