Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Δ. Χαρίτου για τον χρυσό

Κάνει λόγο για μήνυμα προειδοποίησης στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση της εταιρείας στην περιοχή Περάματος Έβρου, σεβόμενη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η χθεσινή (28/7/11) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στην εξορυκτική δραστηριότητα χρυσού στην περιοχή.

Είναι μήνυμα προειδοποίησης στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση της εταιρείας στην περιοχή Περάματος Έβρου, σεβόμενη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών που εκφράστηκε μέσα από το Περ/κό Συμβούλιο Ανατ. Μακ. Θράκης.

Άλλωστε αυτή η βούληση-θέληση αποτέλεσε δέσμευση των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων και του σημερινού Πρωθυπουργού, ότι θα γίνει σεβαστή.

Το ΥΠΕΚΑ οφείλει να επανεξετάσει τους σχεδιασμούς του για την περιοχή στη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η μεταλλουργία χρυσού υπονομεύει οποιαδήποτε άλλη παραγωγική δραστηριότητα και προκαλεί μη ανστρέψιμες συνέπειες στους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Σ΄ αυτό το κρίσιμο σημείο που βρίσκονται τα πράγματα οι ενεργοί πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς που μέχρι τώρα με τον οργανωμένο αγώνα τους κράτησαν μακριά τις εταιρείες χρυσού, οφείλουν να είναι σε εγρήγορση.

.