Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια για την Εθνική από την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία

Τώρα που ήρθε η επιτυχία με τον παγκόσμιο τίτλο, όλοι σπεύδουν να πουν "μπρβο" και να είστε σίγουροι ότι πρώτοι θα τρέξουν να φωτογραφηθούν με τις κοπέλες. Πόσοι όμως είχαν πραγματικά βοηθήσει πριν στην επίτευηξη του άθλου;
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συγχαρητήριο μηνύματα από εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας λαμβάνει από το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση, μετά την τεράστια επιτυχία της με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έσπευσε πρώτος να συγχαρεί τις Ελληνίδες αθλήτριες.
«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου», δήλωσε, και πρόσθεσε: «Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

«Μας έκαναν υπερήφανους», σχολίασε από την Αρτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωση προέβη και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
«Η επιτυχία σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης μας έκανε όλους περήφανους! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός δοκιμάζεται από φαινόμενα διαφθοράς, όπως οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, μας θυμίσατε τον αθλητισμό που θέλουμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε. Τον αθλητισμό όπου το ταλέντο και η σκληρή και συστηματική δουλειά αναγνωρίζονται κι έχουν αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!»

«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για τη μεγάλη σημερινή σας επιτυχία με την οποία μας κάνατε όλους περήφανους και τιμήσατε, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μας. Σε μια δύσκολη για το λαό μας περίοδο, αποδείξατε ότι με επιμονή, μεθοδικότητα και συλλογικότητα μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους του, όσο δύσκολοι και εάν αυτοί δείχνουν στην αρχή», αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλλιπος Πετσάλνικος.

Τα θερμά του συγχαρητήρια «σε καθεμία χωριστά» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς: «Μας έκαναν, όλους τους Έλληνες, περήφανους. Στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης δίδαξαν αυτοπεποίθηση, πίστη και αγώνα. Κέρδισαν μια λαμπρή νίκη. Σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά. Συγχαίρω θερμά την κάθε μια ξεχωριστά. Τις ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Είναι οι καλύτερες στον κόσμο».

Τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Παλέψατε και καταφέρατε να χαρίσετε στην Ελλάδα μια λαμπρή νίκη σε καιρούς που η ελληνική σημαία και ψυχή έχουν ανάγκη να βρίσκονται ψηλά. Ξεπερνώντας με αυταπάρνηση και πείσμα όλα τα εμπόδια γίνατε φάρος ελπίδας για την αναγέννηση σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια», σημείωσε.

«Με μεγάλη χαρά και περηφάνια γέμισαν όλους τους Έλληνες τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο γυναικών με την κατάκτησή του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη. Η μεγάλη νίκη τους, σε μια δύσκολη στιγμή, δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση με τον αγώνα τους και την απόδοσή τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οτι με σκληρή δουλειά, αυταπάρνηση, επιμονή και ομαδικό πνεύμα οι έλληνες είναι ικανοί για το καλύτερο.

«Μέσα σε όλα τα προβλήματα που βλέπουμε να ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, υπάρχουν ακόμα κάποιες και κάποιοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται με προμετωπίδα το φίλαθλο πνεύμα, την ψυχή, την αθλητική ιδέα και όχι το οικονομικό κέρδος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ. «Αυτές και αυτούς τους αθλητές έμπρακτα, πρέπει να στηρίζει η Πολιτεία» προσθέτει.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας οι οποίες, πάνω απ' όλα, με την επιτυχία τους δίνουν το παράδειγμα στη νεολαία μας, σε μια εποχή που αναζητούνται αξίες, ιδανικά και πρότυπα», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

.