Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χαμός για την ETENEΞ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Σοβαρή διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρή διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Ιουλίου με αφορμή των ζήτημα της μεταβίβασης του μισθωτηρίου του ξενοδοχείο Ξενία από την εταιρία ΕΤΕΝΕ (που εκκαθαρίζεται) στο Δήμο Ξάνθης.
Σύμφωνα με το Θανάση Ξυνίδη, οι λόγοι που συστήθηκε η ΕΤΕΝΕΞ δεν έχουν εκλείψει και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Βασικό ζήτημα, είπε, είναι ότι είναι πρέπει να εισηγηθεί η νομική υπηρεσία τι πρέπει να γίνει, αντιδρώντας και στην επιλογή της εκκαθάρισης, που δεν αιτιολογείται. Τους λόγους που ο Δήμος θέλει να διαλύσει την εταιρία και να υπογράψει απευθείας ως Δήμος με τον εκμισθωτή ζήτησε να μάθει ο Χρήστος Πούλιος, που έκανε λόγο και για τις προσλήψεις που υπήρξαν χωρίς αιτιολογία αυτά τα χρόνια, αφού μοναδικό αντικείμενο της εταιρίας ήταν η είσπραξη μισθωμάτων, όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα. Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία με βάση τον Καλικράτη, όλες οι συμβάσεις περιέρχονται στο Δήμο και άρα καλώς έρχεται το θέμα στο Δήμοτικό Συμβούλιο.

Διαμάχη Δημάρχου Ξυνίδη
Η συζήτηση ξέφυγε όταν ο Θανάσης Ξυνίδης ανέφερε ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρίας που είναι η ΕΑΠΑΞ βαρύνεται για κακοδιαχείριση και ανέφερε το παράδειγμα των 150.000 ευρώ που «βγήκαν» από την εταιρία προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκαλώντας έκρηξη και διαμάχη μεταξύ του ίδιου και του Δημάρχου.

Σύμφωνα με το Νίκο Ανταμπούφη –που καταψήφισε- υπάρχουν σοβαρά κενά στην υπόθεση, ενώ δεν μπορεί να μεταφερθεί μια μίσθωση με ένα εκμισθωτή για τον οποίο έχουν εμφανιστεί προβλήματα, όπως και ανακολουθίες στις πληρωμές. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε την απόφαση με το αιτιολογικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί η συνέχεια της σύμβασης από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, καταθέτοντας σχετικό κείμενο αιτιολόγησης. «Σφουγγάρισμα αδιαφανών λειτουργιών είναι η λύση της ΕΑΠΑΞ και της ΕΤΕΝΕΞ» σύμφωνα με το Χρήστο Πούλιο. Λευκό ψήφισε ο Γιώργος Κολλάρος που χαρακτήρισε παράλογη τη λειτουργία που παρακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Χουσεΐν Αχμέτογλου για τους ίδιους λόγους ψήφισε λευκό.


Προσλήψεις 8μηνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε την πρόσληψη ως κατεπειγόντων 18 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις, που αφορούν σε 18 από τις 31 θέσεις που αιτήθηκε ο Δήμος. Πρόκειται για 9 άτομα (καθηγητές οργάνων) στη Στέγη πολιτισμού, 4 στους βρεφικούς σταθμούς, 3 (Καθαρίστρια, Δασοφύλακας, Δασοπόνος) στο Δασικό χωριό και 1 οδηγό. Επίσης εγκρίθηκε η πρόσληψη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ναυαγοσώστη στην πισίνα του Ηνίοχου.

To Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία στην Αυτοκινητιστική Λέσχη για την αφετηρία ή τον τερματισμό του Rally Sprint που διοργανώνεται στην Ξάνθη. Αγνωστο παραμένει ποιος χώρος θα παραχωρηθεί αφού ο αγώνας γίνεται Σάββατο και ο χώρος του Λιμνίου είναι κατηλειμμένος. Τελικά η αφετηρία θα γίνει στο χώρο μπροστά από τη Στέγη Πολιτισμού, στο πάρκινγκ της Νομαρχίας.
 

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/