Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μήνυμα ελπίδος για την υπέρβαση της κρίσης από τον Διδυμοτείχου

Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και της Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, που μεταδόθηκε και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

                               ΤΙ ΕΙΠΕ;


Στην ακολουθία του Εσπερινού και της Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, απευθυνόμενος τόσο στο εκκλησίασμα, όσο και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος αναμετέδιδε τις ιερές ακολουθίες, ομίλησε για το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου και κλίνοντας το κήρυγμά του απηύθυνε μήνυμα ελπίδος και προσδοκίας, από την πιο ακριτική και νεότερη πόλη της Ελλάδος, την Ν. Ορεστιάδα, για την υπέρβαση όχι μόνο της οικονομικής κρίσης, αλλά και την υπέρβαση της ηθικής κρίσης, με μοναδικό κριτήριο το αιώνιο θέλημα του ενανθρωπίσαντος Ιησού Χριστού.

Στις ακολουθίες έψαλλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος Καθηγητή κ. Βασίλειο Παπαμιχαήλ.


Πηγή:  http://www.romfea.gr/