Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Άγγιξε την ανατροπή η Ξάνθη αλλά έχασε 3-2 από τον Παναθηναϊκό

Οι παίκτες του τριφυλλιού προηγήθηκαν με 0-3 αλλά οι γηπεδούχοι πίεσαν, ψαλίδισαν την διαφορά και μπορούσαν να κλέψουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας

        ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Κόντρα σε αντίξοες συνθήκες ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στην Ξάνθη με 3-2 και έφτασε τους 10 βαθμούς σε τέσσερα ματς.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε ένα τρίλεπτο από το 20' μέχρι και το 23' κατάφεραν με έναν απίθανο Σεμπάστιαν Λέτο να πετύχουν δυο γκολ και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα για να φύγουν με το διπλό από τα Πηγάδια.

Ο Αργεντινός με τη συμπλήρωση ενός 20λεπτου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Τζόντι Βιβιάνι, και διπλασίασε τα τέρματά της στην επόμενη σχεδόν φάση με κεφαλιά.
Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος θα έμενε με 10 παίκτες, όταν στο 38' ο Βιτόλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που θα άλλαζε απότομα τις ισορροπίες στο παιχνίδι.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, όπου οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό, στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη θα έκλειναν τον Παναθηναϊκό στα καρέ του. Η προθέσεις της Ξάνθης να ασκήσει έντονη πίεση στους αντιπάλους της φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα ήταν εκείνη που θα πετύχαινε και τρίτο γκολ.

Στο 56' ο Κουίνσι με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τρεις αμυντικούς των γηπεδούχων, έμεινε όρθιος στις κόντρες και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βιβιάνι.

Με το 3-0 ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κλειδώνει τη νίκη, αν και η Ξάνθη όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις προσπάθειες της για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Και πράγματι σχεδόν τα κατάφερε, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά και τον πολύ δυνατό αέρα, που φυσούσε κόντρα στο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Η είσοδος του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στο 58' έδωσε νέα επιθετική πνοή στους Ακρίτες, καθώς ο νεαρός Έλληνας επιθετικός με εξαιρετική ενέργεια στο 66' έβγαλε τον Εντιμάρ στην κατάλληλη θέση για να κάνει το 3-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα με φοβερό σουτ μείωσε τη διαφορά των δυο ομάδων στο γκολ.

Το παιχνίδι είχε γυρίσει πλέον τελείως υπέρ της Ξάνθης, όμως ο Παναθηναϊκός παίζοντας έξυπνα και κάνοντας αρκετές καθυστερήσεις θα άντεχε εν τέλει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης στο 94'.

SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’ Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).