Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι Θρακιώτες που συμμετείχαν στην προχθεσινή ανταρσία στην Βουλή

Πως διαμορφώνεται το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ την (μεθ)επόμενη μέρα της εικόνας απόλυτου... μπάχαλου που εμφάνισε το κόμμα κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου
         ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε προσωπική πολιτική ήττα του Ανδρέα Λοβέρδου και σε σκληρή δοκιμασία της πολιτικής επιρροής του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠαΣοΚ εξελίχθηκε η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την κατ’ άρθρο υπερψήφιση του περίφημου Πολυνομοσχεδίου. Η διάταξη του υπουργού Υγείας για τα φαρμακεία δεν πέρασε, ενώ ο υπουργός Οικονομικών έφθασε στο σημείο να ανησυχεί για το εάν θα ψηφιστούν βασικά άρθρα του νομοσχεδίου. Η ανταρσία επικεντρώθηκε μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ, ενώ στη ΝΔ σημειώθηκε «κρυφτούλι» με απουσίες, διαρροές και αιφνίδιες αποχωρήσεις.

Στην ουσία η χαρτογράφηση της προχθεσινής Ολομέλειας στη Βουλή κατέδειξε την παθογένεια, τα όρια και τον περιορισμένο χώρο για πολιτικούς ελιγμούς που διαθέτει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία της ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα πακέτα μέτρων που προαπαιτούνται από τους δανειστές για την υπογραφή της δανειακής συμφωνίας.

Ωστόσο και για τη μάχη διαδοχής εντός ΠαΣοΚ τα μηνύματα ήταν πολλαπλά, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος υπέστη σοβαρή πολιτική ήττα μετά την «πολιτική αυτοχειρία» στην οποία προέβη το πρωί της Τρίτης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την περίφημη πια δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, που όμως ψήφισε. Προβληματισμένος όμως πρέπει να είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, του οποίου η πολιτική επιρροή σε ένα κατακερματισμένο και πανικόβλητο ΠαΣοΚ δεν μπορεί να θεωρείται ούτε δεδομένη και κυρίως όχι αυτονόητη, ενώ δικαιολογημένα έχουν βγει στα κάγκελα πρωτοκλασάτα στελέχη που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συντονισμός στο κόμμα, ο πρόεδρος του οποίου Γ. Παπανδρέου αυτές τις μέρες βρίσκεται στην… Κόστα Ρίκα.

Τελικά, υπερψηφίστηκαν όλα τα άρθρα με εξαίρεση αυτό για την επέκταση του ωραρίου στα φαρμακεία, αλλά υπήρξαν σημαντικές διαρροές και σε αυτά για την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τη δυνατότητα δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών σε όλη την επικράτεια. Αίσθηση προκάλεσε ότι μεταξύ των σχεδόν 65 διαφοροποιηθέντων από την επίσημη κυβερνητική γραμμή περιλαμβάνονταν ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ και στενός συνεργάτης του ΓΑΠ Πάνος Μπεγλίτης, ο πρώην υπουργός και επίσης στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Χάρης Καστανίδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, η «καλτσοδέτα» Εύα Καϊλή αλλά και οι θρακιώτες βουλευτές Όλγα Ρενταρή και Τσετίν Μάντατζη...


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/