Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με το βλέμμα στην πεντάδα η Ξάνθη φιλοξενεί σήμερα τον ΠΑΟΚ

Στις 3.00 το μεσημέρι ο αγώνας στα Πηγάδια, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην Β. Ελλάδα

ΤΟ PREGAME
ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



Νίκη επί του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια αναζητεί την Κυριακή 8/01 (ώρα 15:00NET) η Skoda Ξάνθη, με στόχο την παραμονή στην πρώτη 5αδα του βαθμολογικού πίνακα. Μετά την πολύ μεγάλη νίκη στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη, η ξανθιώτικη ομάδα κρατάει ένα πολύ καλό σερί συνεχόμενης συγκομιδής βαθμών, που έχουν φέρει τους Ξανθιώτες στην 5η θέση του πρωταθλήματος, με 24 βαθμούς, μόλις ένα λιγότερο από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του και δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στην βασική 11αδα, εκτός από την προσθήκη του Δημήτρη Κομεσίδη, που επιστρέφει από την τιμωρία του και αναμένεται να ξεκινήσει αντί του Στάσιακ.

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κοντρέρας και Βιερίνια που αποτελούν παρελθόν για τον Δικέφαλο, αλλά και στον Γεωργιάδη που είναι τραυματίας. Εκτός αποστολής και οι Χαλκιάς, Παπάζογλου. Πάντως ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, καθώς τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει ανοικτό εκδοτήριο για το κοινό του.


Οι αποστολές των ομάδων:

Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ και Ντάνι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Λίνο, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου), με βοηθούς τους κ. Ευθυμιάδη (Πιερίας) και κ. Φραγκιαδάκη (Δωδ/σου), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτίας).


Φέτος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το τρίποντο με γκολ του Βιερίνια που δεν αγωνίζεται την Κυριακή, αντίθετα όμως στα Πηγάδια και πέρα από την χρονιά 2009-10 που ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα με 0-3, η Ξάνθη είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι. Τα τελευταία 5 χρόνια συνολικά οι Ξανθιώτες μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες. Πιο αναλυτικά:

2006-07 Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0 (89' Τοροσίδη)

2007-08 Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0 (63' Πόι)

2008-09 Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2 (61' Αγκάλι - 23', 90΄ Ίβιτς)

2009-10 Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-3 (7΄, 66΄ Βιερίνια, 13' Ίβιτς)

2010-11 Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0 (25' Πεν. Πόι)

*Τον τίτλο του Best Goal της 15ης αγωνιστικής κέρδισε ο Μάρκο Μαρκόφσκι, με το εκπληκτικό γυριστό σουτ στο Παγκρήτιο και την ισοφάριση σε 1-1. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Στέφανο Αθανασιάδη, κάτι που αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τους δύο επιθετικούς.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/