Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η παρέμβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

"Το δίλλημα είναι Ευρώπη ή απομονωτισμός" υποστήριξε ο κομοτηναίος Γραμματάς Προγράμματος του κόμματος

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως επεσήμανε ο κ.Στυλιανίδης, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ, αφορά σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επόμενη δεκαετία. Σέβεται τις συμφωνίες με τους εταίρους και δανειστές μας, κτίζει όμως πάνω σ’ αυτές έξυπνες, διορθωτικές και συμπληρωματικές πολιτικές, για να επισπεύσει την έξοδό μας από την κρίση. «Απενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και τη φιλοδοξία ως κινητήριες δυνάμεις της δημιουργικότητας του Ελληνισμού. Προωθεί μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις. Αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας – Πολίτη και Κράτους – Επιχείρησης. Αποσυμπιέζει την πίεση της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας στηρίζοντας τη «νέα τάξη εξαθλιωμένων Ελλήνων». Τέλος, οργανώνει με 18 + 1 κινήσεις τη στροφή στην πραγματική οικονομία με μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους και υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε ευθέως το δίλημμα των επικείμενων εκλογών επισημαίνοντας ότι δεν είναι το Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο, αλλά από τη μία είναι η Ελλάδα της Ευρώπης που φέρνει αποτελέσματα, ενώ από την άλλη ο εθνικός απομονωτισμός. Από τη μια είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη, ενώ από την άλλη ο ξαφνικός θάνατος της οικονομίας. Από τη μια είναι η αποκατάσταση της πολιτικής, ενώ από την άλλη η εκτροπή σε ακρότητες και ακτιβισμούς της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς. Από τη μια είναι η στήριξη της νέας τάξης των φτωχών εργαζομένων και ανέργων και από την άλλη ο λαϊκισμός χωρίς αντιπρόταση.

Ελάχιστος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία, ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα η ανόρθωση της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά.