Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ανοίγουν αυτήν την ώρα οι κάλπες στην Θράκη για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ
ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής 18 Μαρτίου 2012 στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τα εξής:


«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια εκλογή που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ, μια μαζική εκλογή από τη βάση, από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος. Με σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, επισημοποιεί την Κυριακή την ανάδειξη του Βαγγέλη Βενιζέλου ως προέδρου του.

Είναι όμως και μια μέρα δημοκρατίας, σημαντική για την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη που πάντα στα δύσκολα αναλάμβανε να ωθήσει τη χώρα μπροστά και να σχεδιάσει το μέλλον. Είναι η ώρα της ενότητας, της δημιουργικής σύνθεσης, είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους εμάς που θέλουμε μια δυνατή, ευρεία κοινωνική συμμαχία για την πρόοδο της χώρας μας.

Η κοινωνική αναστάτωση, η ζύμωση των τελευταίων ετών έχει φέρει στο προσκήνιο και ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και στοιχεία, που σηκώνουν μια γενική και αόριστη “αντιμνημονιακή” σημαία, κρύβονται πίσω από αυτή, κρύβοντας παράλληλα τα πραγματικά προβλήματα, τους πραγματικούς λόγους που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Χωρίς να έχουν να αντιπροτείνουν οποιοδήποτε ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, αρκούνται σε μια ρητορική του μίσους, της βίας και της διχόνοιας. Όλοι αυτοί, συνεπικουρούμενοι από μερίδα των ΜΜΕ, έθεσαν στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ, προεξοφλούν το πολιτικό του τέλος. Είναι στο χέρι μας, συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να τους διαψεύσουμε για άλλη μία φορά, όπως το 1989, όπως το 2007.

Δημοκρατικό και εθνικό μας καθήκον σήμερα είναι να μείνουμε ενωμένοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του Κινήματος, να δώσουμε ηχηρή απάντηση. Να συζητήσουμε για τα λάθη μας, τις αστοχίες μας, τις αδικίες αλλά και το μέλλον. Να σχεδιάσουμε το μέλλον για τη χώρα. Το διακύβευμα είναι πλέον γνωστό: H προχωράμε μπροστά με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, ή παραδίδουμε τη χώρα στις δυνάμεις τις οπισθοδρόμησης, της συντήρησης, των ακραίων φωνών. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η δημοκρατικότητά μας, η εμπειρία μας, η γνώση της κατάστασης, η διαπραγματευτική μας ικανότητα.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται υπεύθυνα απέναντι στις πρωτοφανείς δοκιμασίες που μας κληρονόμησαν άφρονες πολιτικές του παρελθόντος. Δοκιμασίες που επιζητούν κεντροαριστερή σοσιαλδημοκρατική πολιτική και έμπειρη κυβερνητική διαχείριση».

.