Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αποκάλυψη: περιστατικό αλά... Κουλούρη με αθυρόστομο Μητροπολίτη που οδηγούσε επικίνδυνα στην Εγνατία σημειώθηκε στην Θράκη!!

Αστυνομικοί της Τροχαίας Κομοτηνής τον σταμάτησαν για έλεγχο, αυτός άρχισε τα... μπινελίκια και τελικά κατέληξαν στο Τμήμα για απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και υπερβολική ταχύτητα

   ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ;


Μπλόκο της Τροχαίας, απείθεια στους αστυνομικούς, σύλληψη και ένα αστυνομικό τμήμα άνω κάτω. Ιστορία που κάτι μας θυμίζει, αλλά αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή, αντί για πολιτικό, έναν Μητροπολίτη του οικουμενικού θρόνου! Το περιστατικό με τον Κίμωνα Κουλούρη προκάλεσε αναταράξεις στον πολιτικό κόσμο.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολλοί όμως είναι πως ένα σχεδόν πανομοιότυπο συμβάν συνέβη πριν από μερικούς μήνες στη Θράκη, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο ούτε καν ακούστηκε. Στον ρόλο του… Κίμωνα της Εκκλησίας, λένε οι καλά πληροφορημένες πηγές μας, ήταν ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, που κινούνταν επικίνδυνα στην Εγνατία Οδό. Οι ελιγμοί και η ταχύτητα που είχε αναπτύξει με το αυτοκίνητό του ο Μητροπολίτης υποχρέωσαν τους αστυνομικούς να τον σταματήσουν για να τον ελέγξουν.

Ο κ. Ελπιδοφόρος έχασε την ψυχραιμία του και κάθε… ελπίδα να τη γλιτώσει με μια απλή παρατήρηση από τους αστυνομικούς. Μίλησε με το γνωστό «κιμώνειο» ύφος στους άνδρες της Τροχαίας (οι κακές γλώσσες λένε πως χρησιμοποίησε και ύβρεις), με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στο τμήμα για απείθεια κατά των αστυνομικών, επικίνδυνη οδήγηση και υπερβολική ταχύτητα.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής (θερινός ήταν ο μήνας του 2011, για να ψάξουν οι άπιστοι Θωμάδες). Κύκλοι από τον Βόσπορο λένε πως το συμβάν έχει εξοργίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που επιθυμεί σφόδρα να στείλει όσο το δυνατόν πιο μακριά -ακόμη και σε άλλη Εκκλησία- το πάλαι ποτέ αγαπημένο του τέκνο και πρώην αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου.

Από το περιβάλλον του Παναγιωτάτου λέγεται πως ο φέρελπις Μητροπολίτης βρίσκεται κιόλας στην κορυφή της πατριαρχικής «μπλακ λιστ». Και όποιος μπει εκεί, ως γνωστόν, δύσκολα βγαίνει…

.