Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αθωώθηκε για την δωροδοκία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Προιστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης!!!

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της σύλληψης του 55χρονου στις 22 Φλεβάρη

Κρίθηκε αθώος από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό και επέστρεψε στην δουλειά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην υπόθεση της σύλληψης του 55χρόνου Προισταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην Αλεξανδρούπολη, που συνελήφθη στις 22 φεβρουαρίου στο γράφειο του, με φάκελλο που είχε τρεις χιλιάδες ευρώ προσημειωμένα και τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πήρε από 38χρόνο εργολάβο ως φακελλάκι για διευκόλυνση σε υπόθεση παράνομης αμμοληψίας στον ποταμό Άρδα.

Ο Προιστάμενος από σήμερα το πρωί ξαναγύρισε στην εργασία του, αφού το Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών με ψήφους 4-1 τον αθώωσε!!!

Φαίνεται πως οι εξηγήσεις του έπεισαν τα μέλη του Συμβουλίου και έτσι δεν παύεται από την υπηρεσία του. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, επιστρέφει στην δουλειά του, όχι στην ΚΥΔ ,αλλά σε άλλη υπηρεσία, μέχρι να τελεσιδικήσει και δικαστικά η υπόθεση. Πάντως πολύ ενδιαφέρον αποκτά ο τρόπος της υπερασπιστικής του γραμμής και τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκδίκαση της υπόθεσής του. Σαφώς και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δικαστήρια.

Να θυμήσουμε πως την επομένη της σύλληψης του με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού παύθηκε από το να ασκεί τα καθήκοντα του.


Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την σύλληψή του:

Συνελήφθη σήμερα (22-02-2012) το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 55χρονος ημεδαπός, ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας, επειδή απαίτησε εκβιαστικά από τοπικό επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση και οδηγείται στις Εισαγγελικές Αρχές.

Αναλυτικότερα, 38χρονος ημεδαπός εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του. Η υπόθεση αφορούσε την επιβολή προστίμου, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο καταγγέλλων του παρέδωσε, ύστερα από απαίτησή του, ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία, ενήργησαν έρευνα στο Γραφείο του, όπου βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (23-02-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

.