Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δύο έργα του Έβρου εντάχθηκαν στο 'Αλέξανδρος Μπαλτατζής'

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στον άξονα που αφορά στην «Προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων»

      ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ


Δύο έργα των Δασικών Υπηρεσιών του Έβρου εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Πρόκειται για το έργο ανάπτυξης δικτύου φραγμάτων στον ορεινό όγκο του «τρελού ρέματος» Μικρού Δερείου, προϋπολογισμού 1.191.000 ευρώ και για το έργο ανάπτυξης δικτύου φραγμάτων στον ορεινό όγκο του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στον άξονα που αφορά στην «Προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων», με οφέλη στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, των υποδομών από τις πλημμύρες και τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών των ορεινών τοπικών κοινοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η ένταξη στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ενός ακόμη έργου του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, που αφορά τη βελτίωση του δασικού δρόμου «Κολίτσα-Ριτζάκι» στην περιοχή Κίρκης-Συκορράχης, προϋπολογισμού 1.234.000 ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων συνεχίζεται και σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις και για τις υπόλοιπες από τις συνολικά 68 προτάσεις προς ένταξη στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατέθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες

.