Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Υπερήφανοι οι Έλληνες της Γερμανίας»

Μιλάει ο θρακιώτης επιχειρηματίας Τάσος Βασιλειάδης, στέλεχος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου που έχει έδρα την Κολωνία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο πυρετός στη Γερμανία καθημερινά ανεβαίνει ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα. Τα ΜΜΕ ανεβάζουν τους τόνους αλλά και οι Έλληνες ομογενείς αδημονούν για την ώρα του ματς.

Το ελληνικό στοιχείο αισθάνεται την πίεση που ασκούν ορισμένες εφημερίδες και προσδοκούν μια ποδοσφαιρική έκπληξη που θα τους σηκώσει στα ύψη.

Το pamesports.gr επικοινώνησε με τον επιχειρηματία κ. Τάσο Βασιλειάδη, στέλεχος του γερμανοελληνικού επιχειρηματικού συνδέσμου (DHW) που έχει έδρα στην Κολονία αλλά και 16 παραρτήματα σε όλη της χώρα. Ο κ. Βασιλειάδης δραστηριοποιείται κυρίως στη Στουτγκάρδη που είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βάδης - Βυτεμβέργης, το πιο ισχυρό κρατίδιο.


-Κύριε Βασιλειάδη μήπως οι γερμανικές εφημερίδες αρχίζουν και υπερβάλλουν για να μην πούμε ότι παρεκτρέπονται με τα σχόλια για τους Έλληνες;
«Αυτό αφορά ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, όχι όλα. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Οι Γερμανοί ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Το βράδυ της Παρασκευής θα είναι όλοι στα σπίτια, τις αυλές και τις ταβέρνες για να παρακολουθήσουν την Νασιονάλμανσαφτ. Ο κόσμος το βλέπει σαν πανηγύρι.. Είναι κάτι διαφορετικό όμως αυτό που προσπαθούν να περάσουν ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».


-Ανησυχούν για την έκβαση του αγώνα;
«Δεν θα το έλεγα. Γενική είναι η αίσθηση ότι η ομάδα τους, εύκολα ή δύσκολα, θα νικήσει την Ελλάδα» είπε ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε:
«Για τους Έλληνες της Γερμανίας η πορεία της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί μια μεγάλη διάκριση, αλλά τυχόν πρόκριση σε βάρος της Γερμανίας θα αποτελέσει στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες της διασποράς και ιδιαίτερα για εμάς. Η ψυχή του ελληνισμού δονείται σε κάτι τέτοια γεγονότα».


-Θα ταξιδέψουν πολλοί Έλληνες στην Πολωνία;
«Ήδη πολλοί έχουν ξεκινήσει για το Γκντάντκ όπως και πολλοί Γερμανοί φίλαθλοι. Πάντως μετά τη νίκη επί της Ρωσίας πολλοί ομογενείς βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Οι αρχές μάλιστα όλες τις ημέρες των αγώνων κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους φιλάθλους να πανηγυρίσουν. Το ίδιο έγινε και μετά το παιχνίδι Ισπανίας-Ιταλίας».


-Η απουσία της κυρίας Μέρκελ είναι πραγματική ή τυχαία;
«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, όμως σκεφθείτε ότι αν η Γερμανία κερδίσει, θα είναι κάτι φυσιολογικό. Αν όμως η Γερμανία αποκλειστεί ενώπιον της κυρίας Μέρκελ, θα είναι ένα «δυνατό κτύπημα» για την Καγκελάριο, με αντίκτυπο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό, όπου ούτως ή άλλως η πολιτική της τίθεται υπό αμφισβήτηση».




Πηγή: http://www.pamesports.gr/