Περιοδεία στη Θράκη και στη Μακεδονία κάνουν αυτές τις μέρες ο Γιώργος Μελισσουργός και ο Θανάσης Μαργαρίτης που ηγούνται της Κίνησης «Volley 2012» για ένα καλύτερο ελληνικό βόλεϊ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Περιοδεία στη Θράκη και στη Μακεδονία κάνουν αυτές τις μέρες ο Γιώργος Μελισσουργός και ο Θανάσης Μαργαρίτης που ηγούνται της Κίνησης «Volley 2012» για ένα καλύτερο ελληνικό βόλεϊ. Στην Αλεξανδρούπολη έγινε κάλεσμα σε εκπροσώπους σωματείων και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Ο Μελισσουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για προεκλογική περιοδεία αλλά για περιοδεία καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι παράγοντες του βόλεϊ ώστε να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων.Στην ανοικτή συζήτηση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη συζητήθηκαν προτάσεις για το πλάνο επιβίωσης του αθλήματος. Ο Μαργαρίτης αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης ενώ ο Μελισσουργός μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση από τους εκπροσώπους των σωματείων δήλωσε:
«Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την περιοχή. Είχε προηγηθεί επίσκεψή μου πριν 3 μήνες. Θεωρούμε ότι η Θράκη και Αν. Μακεδονία είναι η κοιτίδα του βόλεϊ είναι η καρδιά του αθλήματος και θέλουμε να σηματοδοτήσουμε με την παρουσία μας εδώ την σημασία που δίνουμε και το βάρος που δίνουμε στην περιοχή αυτή. Χαιρόμαστε που είδαμε πολλούς ανθρώπους που ήρθαν να μιλήσουν για το βόλεϊ και μόνο και μακάρι να μας δοθεί ο χρόνος για νέες συναντήσεις και επαφές στην περιοχή. Ο πληθυσμός της περιοχής οι τοπικές αρχές και οι φορείς έχουν αγκαλιάσει το άθλημα. Στην περιοχή πρέπει να μείνει άσβεστο το πάθος των ανθρώπων του βόλεϊ για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα, να ξαναβγούν μεγάλοι παίκτες που θα στηρίξουν τις εθνικές ομάδες.
Οι άνθρωποι από ότι είδαμε είναι απογοητευμένοι από πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο βόλεϊ αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπουν που να αποταθούν κι αυτό που εμείς ήρθαμε να τους πούμε είναι ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το βόλεϊ σε βάθος. Με προγραμματισμό και σχέδιο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, διότι η λογική αυτών που διοικούν σήμερα είναι αυτή του «βλέποντας και κάνοντας». Εάν δεν υπάρξει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα στο οποίο θα στηθούν οι βάσεις για το βόλεϊ του μέλλοντος δεν έχουμε καμία δυνατότητα να προχωρήσουμε.
Ένα άλλο μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε είναι πως άνθρωποι εκτός βόλεϊ αποφασίζουν για το άθλημα. Είναι μια βασική παράμετρος που έχει οδηγήσει στην άσχημη αυτή κατάσταση. Αναφέρομαι μεταξύ άλλων και στις περίφημες εξουσιοδοτήσεις προς ένα σωρό άσχετους που έρχονται για να ψηφίσουν στις εκλογές και κρίνουν πράγματα τα οποία δεν τα καταλαβαίνουν και δεν τους ενδιαφέρουν. Δεν μας ενδιαφέρει τέτοιου είδους διοίκηση. Αυτό που θέλουμε είναι να ενεργοποιήσουμε 320 παράγοντες του βόλεϊ - γιατί τόσοι είναι τα ενεργά σωματεία σήμερα - ώστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να μαζεύονται και να μπορούμε να κουβεντιάζουμε παραγωγικά για όλα τα θέματα του αθλήματος. Για να χαράξουμε μια νέα πορεία για το βόλεϊ ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει και σίγουρα δεν είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Βασικός τομέας είναι το οικονομικό. Σε μια ακριτική περιοχή τα κόστη μετακίνησης είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Οι μετακινήσεις είναι δυσβάστακτες για αυτό και έχουμε εκπονήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα δίνει τι βάρος σε περιοχές περισσότερο θιγόμενες από τις μεγάλες αποστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες για το ελληνικό βόλεϊ. Το πιστεύουμε και έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για τις κατάλληλες θέσεις εργασίας, έχουμε το πλάνο τα οποία τα έχουμε αναλύσει και δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε ώστε να ξεκινήσει μια καινούρια μέρα για το βόλεϊ».