Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη διοικητική επιτροπή του «Efus»


Εκλέχθηκε μέλος της διοικητικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αστική Ασφάλεια «European Forum for Urban Security» στην ετήσια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μέλος της διοικητικής Επιτροπής (Executive Committee) του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αστική Ασφάλεια «European Forum for Urban Security- EFUS» εκλέχθηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην ετήσια συνέλευση των μελών του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στις 7 & 8 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες.

Κύρια θέματα της συνέλευσης ήταν ο απολογισμός της περασμένης περιόδου και ο προγραμματισμός της επόμενης, καθώς επίσης και η ανανέωση του 1/3 των μελών του οργάνου διοίκησης του δικτύου.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει με συνέπεια στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του EFUS τα τελευταία χρόνια, τοποθετώντας, με τον τρόπο αυτό, τα ζητήματα που σχετίζονται με το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των σύγχρονων πόλεων στις υψηλές του προτεραιότητες. Για το λόγο αυτό έθεσε επισήμως υποψηφιότητα στο νέο εκτελεστικό όργανο του Δικτύου, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τις θέσεις και τις προοπτικές της Αλεξανδρούπολης στα ζητήματα αυτά, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεόδωρου Αγγλιά, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο στις εργασίες της ετήσιας συνέλευσης.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, εκλέχθηκε για πρώτη φορά ελληνική πόλη στη Διοικητική Επιτροπή του EFUS, γεγονός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από όλα τα μέλη της συνέλευσης. Η θητεία του οργάνου είναι τριετής, επομένως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καθίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα ισότιμος συνομιλητής σε θέματα Αστικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Συνοχής με τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις, μελών του Διοικητικής Επιτροπής, όπως τη Βαρκελώνη, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες, τη Λισσαβώνα, τη Ρώμη και το Ρότερνταμ.

«Η πρόκληση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, καθώς η οικονομική και κοινωνική συγκυρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απαιτεί ανασυγκρότηση των τοπικών δυνάμεων και αξιοποίηση όλων των ευκαιριών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκη, ο Πρόεδρος του Δικτύου EFUS και επικεφαλής του Διοικητικής Επιτροπής, κ. Guilherme Pinto.

Στόχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ως μέλους πλέον της Διοικητικής Επιτροπής του EFUS, είναι αφενός να προβάλλει και να προωθήσει στα διεθνή φόρουμ, τα ζητήματα που σχετίζονται με χρόνια και βασικά προβλήματα της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η λαθρομετανάστευση και οι επιπτώσεις της στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, αφετέρου δε να ηγηθεί της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία και οργάνωση ενός εθνικού – Ελληνικού φόρουμ πόλεων, το οποίο θα αναδεικνύει και θα προωθεί οριζόντια ζητήματα και ανάγκες.

Οι εργασίες της νέας Διοικητικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2012 στο Παρίσι.

.