Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μαλλιά κουβάρια συμπολίτευση -αντιπολίτευση στον Δήμο Τοπείρου!


Αποχώρησε η 
αντιπολίτευση, νέες 
χειμαρρώδεις 
καταγγελίες Μίχογλου…. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Με την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δήμου Τοπείρου από τη συνεδρίαση, σηματοδοτήθηκε η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Τοπείρου την Πέμπτη 5 Ιουλίου έ.έ.
«Ο λόγος της αποχώρησής μας είναι ότι ο κος Δήμαρχος απαξιεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης, ίσως δεν θέλει την κριτική και θέλει να “παίζει μπάλα” μόνος του. Κάναμε κάποια ερωτήματα για το δημοτικό σχολείου του Δασοχωρίου και το παραλιακό κέντρο στα Μάγγανα, αλλά δεν έχουμε λάβει απαντήσεις» εξήγησε ο κος Θωμάς Μίχογλου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Τόπειρο, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Κληθείς να σχολιάσει μάλιστα, την πρόσφατη κίνηση του κου Στέλιου Χατζηευαγγέλου, δημάρχου στον Τόπειρο, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά των μελών της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένων τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (βλ. Εφημερίδα Ακρίτας, www.thrakitoday.com, Ρ/Σ Ξάνθη FM100) για καταγγελίες τις οποίες κοινοποίησε η αντιπολίτευση και οι οποίες αφορούσαν μια σειρά από “παραφωνίες” της δημοτικής αρχής στον Τόπειρο, ο κος Θωμάς Μίχογλου επισήμανε πως «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μας κάνει αγωγές για να δείξει στους ανθρώπους του ότι μας κατηγορούν αυτοί αλλά εμείς είμαστε ικανοί. Αυτά γίνανε για να φοβίσουν εμένα αλλά και τους συναδέλφους μου στην παράταξη μας, αλλά είμαστε μια γροθιά ενωμένη. Για πρώτη φορά η αντιπολίτευση του δήμου Τοπείρου είναι ενωμένη», για να προσθέσει πως «φυσικά υπήρχε και βοήθεια από άλλα πολιτικά κέντρα διαφόρων παρατάξεων προς τον κ. Χατζηευαγγέλου. Ο κόσμος όμως πήρε χαμπάρι τι γίνεται στον δήμο Τοπείρου και τι λειτουργία υπάρχει εκεί. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να τα καταγγέλλουμε, εάν θέλει ο κος Χατζηευαγγέλου να βγει σε μια αντιπαράθεση στοιχείων μαζί μου. Το γνωρίζουν και οι πέτρες το τι γινόταν τόσα χρόνια στον δήμο». Μάλιστα, ο ίδιος υιοθέτησε συμφωνώντας και την επισήμανση ότι «τον βοηθούνε και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του κόμματος στο οποίο ανήκω για να διατηρεί τις θέσεις και το οφίκια του στον δήμο».

Νέες καταγγελίες Μίχογλου!
Παράλληλα, ο κος Μίχογλου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, στον Ξάνθη FM100, προχώρησε σε μια σειρά από καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής. «Το 2011 πήραμε μια απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο, το δημοτικό σχολείο του Δασοχωρίου που σήμερα δεν λειτουργεί να αποχαρακτηριστεί και να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο κος Δήμαρχος όμως προχώρησε και το έκανε καφέ οβεληστήριο, το οποίο βέβαια σήμερα λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας, η οποία ωστόσο είναι στο όνομα της κας. Γ.Κ. συζύγου του κ. Ι.Γ., ξάδελφου γενικού διευθυντή (Ι.Γ.) συγκεκριμένου ΜΜΕ της Ξάνθης» (τα πλήρη στοιχεία αναφέρθηκαν από τον κ. Μίχολγου στην εκπομπή και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ελεγκτικού μηχανισμού) αφήνοντας σαφείς αιχμές για σχέση διαπλοκής της δημοτικής αρχής με ΜΜΕ της περιοχής, λέγοντας παράλληλα πως «ο κος Δήμαρχος παραπλάνησε τους δύο συμβούλους μας που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Τοπείρου για αυτό το θέμα και αυτοί θα ανακαλέσουν την απόφασή τους και την υπογραφή τους».
Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος, η αντιπολίτευση ζήτησε από τον δήμο στοιχεία αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντας (αναψυκτήριο) που βρίσκεται στην παραλία των Μαγγάνων, λέγοντας πως «το παραλιακό κέντρο των Μαγγάνων είχε μια άδεια λειτουργίας από το πρώην κάμπινγκ των Μαγγάνων. Μετά που έγινε ο Καποδίστριας δεν έγινε ποτέ εκ νέου δημοπρασία, αν και θα έπρεπε κάθε τέσσερα χρόνια να γίνεται. Εμείς ζητάμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να μας πουν ποιος πληρώνει το νερό και το ρεύμα στο εν λόγω κατάστημα. Δεν ελέγχουμε τους επαγγελματίες αλλά τη δημοτική αρχή. Θέτουμε απλώς ερωτήματα δεν κατηγορούμε κανένα. Το έχουμε καταγγείλει στον εισαγγελέα πως εδώ και τρία, τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, έχει και λειτουργεί σε μόνιμες εγκαταστάσεις και αυτό απαγορεύεται».

Στην τοπική αυτοδιοίκηση επιρρίπτει ευθύνες ο κος Θωμάς Μίχογλου, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου, για το έλλειμμα στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας, εκτιμώντας πως «στο χάλι που έφτασε η χώρα μας έφτασε πρώτα από την τοπική αυτοδιοίκηση και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο έλεγχος. Να ψάξουν τους δημάρχους, τους λογαριασμούς τους και κάτι ειδικούς συμβούλους τους. Εφόσον ο κος Χατζηευαγγέλου θέλει να παίξουμε “σκληρό ροκ” θα το παίξουμε, ο δήμος Τοπείρου είναι μια χαβούζα! Πίνοντας καφέ μέχρι τις έντεκα το πρωί (σ.σ. σε γνωστή καφετέρια της πόλης όπου μετατρέπεται καθημερινά σε πολιτικό καφενείο) δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου».