Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Οι Τούρκοι απαγόρευσαν στους Έλληνες να αγοράσουν τη γη των προγόνων τους στην Αν. Θράκη

Νέα πρόκληση της Άγκυρας, αφού πέρασαν νόμο που δεν επιτρέπει σε Έλληνες να αγοράσουν σπίτια και γενικώς ακίνητα στην Τουρκία, στα μέρη από τα οποία κάποτε εκριζώθηκαν

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Η Άγκυρα επιμένει να προκαλεί σε κάθε επίπεδο. Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, αυτή τη φορά η Τουρκία προκαλεί με νέο νόμο που τέθηκε από προχτες σε ισχύ και ο οποίος προβλέπει ότι τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν γη, σπίτια, αγροτεμάχια κλπ επί τουρκικού εδάφους!
Η απόφαση που κυρώθηκε εξαιρεί επίσης τους Αρμένιους και τους Βούλγαρους, τη στιγμή που 183 εθνικότητες  έχουν πρόσβαση στην αγορά ακινήτων.
Ο νόμος έχει προκαλέσει συζητήσεις στη γειτονική χώρα, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν θέλησαν να εξηγήσουν τους λόγους της πρωτοφανούς απαγόρευσης.
Ο Τύπος πάντως άφηνε να εννοηθεί ότι οι τουρκικές αρχές φοβήθηκαν μήπως σπεύσουν και αγοράσουν κτήματα και προβάλουν αξιώσεις οι κληρονόμοι ελληνικών οικογενειών και επιχειρήσεων εγκατεστημένων στον Πόντο, στην περιοχή της Σμύρνης, στην Ανατολική Θράκη κλπ, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους στις αρχές της δεκαετίας του 20'.