Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αναβιώνουν την Γιορτή Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη


Αποφασισμένοι να αναβιώσουν τη Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης είναι οι επαγγελματίες Κέντρων Διασκέδασης της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πρόταση για ένα δεκαήμερο μέσα στο καλοκαίρι με πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναμένεται να αποφασίσουν τα μέλη του συλλόγου επαγγελματιών κέντρων Διασκέδασης, καφέ και εστιατορίων Αλεξανδρούπολης στην γενική τους συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η πρόταση τους την οποία θα καταθέσουν στο Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια θα περιλαμβάνει την αναβίωση της Γιορτής Κρασιού που αναβλήθηκε πέρυσι, ενώ είχαν γίνει κινήσεις για να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, τα «Κυκλώπεια» και το «Πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Στόχος τους είναι η προβολή της πόλης λόγω των εκδηλώσεων με την προσέλκυση τουριστών το καλοκαίρι, με απώτερο σκοπό την τόνωση της αγοράς και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Όσον αφορά στην απαγόρευση του καπνίσματος εξακολουθεί να αποτελεί θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών αφού όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών κέντρων Διασκέδασης, καφέ και εστιατορίων Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλαβάντας ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 30% - 40% και ζητά να αναθεωρηθεί πριν να κλείσουν όλα τα μαγαζιά.

«Θέλουμε από την κυβέρνηση να πάρει θετικές και ελπιδοφόρες αποφάσεις και νομοθεσίες, όχι μόνο απαγορεύσεις. Θέλουμε να δούμε επιτέλους αυτή την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη που την ακούμε και δεν τη βλέπουμε», δήλωσε ο κ. Αλαβάντας και συμπλήρωσε «ζητάμε τη βοήθεια της πολιτείας αλλά και των τοπικών αρχών τους θέλουμε στο πλευρό μας, τους χρειαζόμαστε και μας χρειάζονται», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν συμμορφωθεί με την κοινή απόφαση δημοτικής αρχής και συλλόγου και προχώρησαν στην απομάκρυνση των μόνιμων κατασκευών από τα καταστήματα, αφήνοντας μόνο τις πλαϊνές, ενώ γίνονται συζητήσεις για την τοποθέτηση θερμαινόμενων πατωμάτων για το χειμώνα.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/