Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Νέα πρωτιά με νέο ρεκόρ για τον Κώστα Μπανιώτη

Ο Κομοτηναίος άλτης ξαναπήδηξε
στον... ουρανό και
πρώτευσε στο
διεθνές μίτινγκ της Στουτγκάρδης

ΤΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΕΤΥΧΕ;



Ήταν να μην αρχίσει. Ο Κώστας Μπανιώτης μια εβδομάδα μετά το 2.30μ που πέτυχε στο μίτινγκ της Παιανίας, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στον κλειστό στίβο, επανέλαβε το ίδιο άλμα και σε ξένο έδαφος. Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής πρώτευσε στο μίτινγκ της Στουτγκάρδης και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενόψει της παρουσίας του στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τον άλλο μήνα στο Παρίσι. «Στη Στουτγάρδη ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και αυτό μου επέτρεψε να προσεγγίσω και πάλι ανάλογες επιδόσεις», είπε ο θρακιώτης αθλητής και συμπλήρωσε: «Στα πλάνα μου είναι να κάνω τουλάχιστον ακόμη δύο με τρεις αγώνες. Αν και εφόσον δεν βρω άλλο μίτινγκ στο εξωτερικό, τότε ενδέχεται να συμμετάσχω στην ημερίδα που θα γίνει στις 12 του μήνα στην Παιανία. Φυσικά υπάρχει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Ο κομοτηναίος άλτης στο μίτινγκ της Στουργκάρδης πέρασε με την πρώτη τα 2.15μ και άφησε το ύψος στα 2.20μ. Κοψοχόλιασε και εμάς και κυρίως τον εαυτό του όταν χρειάστηκε να περάσει με την τρίτη τα 2.24μ., συνέχισε επιτυγχάνοντας με τη δεύτερη στα 2.27μ. και ολοκλήρωσε περνώντας με την πρώτη τα 2.30μ. Κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση. Ο Ρώσος Μουντρόφ πήρε στη δεύτερη θέση με 2.27 μαζί με τον Τόμας από τις Μπαχάμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχία του στα 2.30μ ο Κώστας Μπανιώτης τοποθέτησε στον πήχη στα 2.36μ. «Θέλησα να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα», είπε ο κομοτηναίος άλτης, που ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μακάρι να μας κρατάει ένα τόσο ψηλό άλμα για το Παρίσι...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/