Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Στην άρση της 24ωρης λειτουργίας του οδηγείται το τελωνείο των Κήπων

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται το πρώτο συνοριακό τελωνείο της Ευρώπης, καθώς έχει απομείνει με ελάχιστους υπαλλήλους που έχουν υποστεί συρρίκνωση των αποδοχών τους   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, το πρώτο συνοριακό τελωνείο της Ευρώπης, καθώς έχει απομείνει με ελάχιστους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν υποστεί, όπως καταγγέλλουν, δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους. Μέσω της Ένωσής τους, εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την απαξίωση της υπηρεσίας τους, όσο και για την ίδια την ύπαρξή της στο μέλλον. Όπως είναι γνωστό, στο τελωνείο των Κήπων, υπάρχει τρομερό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, γεγονός που κάνει τους υπαλλήλους του να μιλούν ακόμη και για άρση της 24ωρης λειτουργίας του!

Σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, το σύνολο των τελωνειακών εξέφρασαν την αγωνία τους, την απογοήτευση τους και την αγανάκτηση τους για την αβέβαιη υπάρχουσα κατάσταση, την βίαιη και άδικη κατάργηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, την δραματική συρρίκνωση των αποδοχών στα όρια της εξαθλίωσης. Την αγωνία τους ακόμη και για την ύπαρξη της ίδιας της Τελωνειακής Υπηρεσίας μετά και από τις τελευταίες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεις – εφεδρείες. Όπως σημειώθηκε, τα αποτελέσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου είναι απογοητευτικά, παρά την δυναμική συμμετοχή.


Διαπιστώσεις – προτάσεις

Ομόφωνα οι τελωνειακοί αποφάσισαν να καταθέσουν στον Γενικό Συμβούλιο της Ο.Τ.Υ.Ε. τις ακόλουθες Διαπιστώσεις -Προτάσεις

«1. Την απελπιστική έλλειψη προσωπικού στα Τελωνεία του Ν. Έβρου (Οργανικές θέσεις 163, υπηρετούντες 65 και με όσους είναι για εφεδρεία).

2. Αδυναμία λειτουργίας του Τελωνείου Κήπων ως πρώτο Συνοριακό Τελωνείο της Ευρώπης. Με δεκαοκτώ και είκοσι υπαλλήλους δεν μπορεί να καταρτιστεί Πρόγραμμα Υπηρεσίας. Οδηγείται με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας, στην άρση της 24ης λειτουργίας.

3. Διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι σύγχρονοι τρόποι προβολής και διεκδίκησης. Προτείνεται ως μέτρο, η Αυστηρή τήρηση των τελωνειακών διαδικασιών, αριθμός ελέγχων, στους χρόνους που προβλέπονται από τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα και από τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται συχνά να ξεπερνούν και τον ίδιο τους τον εαυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

4. Προτείνεται στην Ο.Τ.Υ.Ε. να ζητήσει την αρωγή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των άλλων Κρατών - Μελών. Να προκαλέσει ψηφίσματα αλληλεγγύης. Να ενημερωθεί όσο αφορά τις συνθήκες εργασίας, τις υποδομές, τις αποδοχές των Κοινοτικών συναδέλφων και σε σύγκριση με τις αποδοχές των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου.

5. Επιβάλλεται η άμεση πρόσληψη των Επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του 2008».

 
 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/