Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην βουλευτής Θράκης περιγράφει αναλυτικά σε δικαστήριο πως διόρισε με ρουσφέτι στο Δημόσιο!!!

Απέδειξε ενώπιον της δικαστικής αρχής ότι διόρισε τον κατήγορό του και αντί να... καταδικαστεί, αθωώθηκε από τους δικαστές καθώς δεν κατηγορούνταν για αυτό!

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια ενδιαφέρουσα, από κάθε άποψη, δίκη διεξήχθη στην Κομοτηνή την Τρίτη.

Από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στην Κομοτηνή αθωώθηκαν οι Γιώργος Παυλακάκης και Γιάννης Ράπτης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, και της εξύβρισης με λόγο, αντίστοιχα, μετά από μήνυση του Χρήστου Φεταχίδη για στιχομυθία που εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου.

Ο Χρήστος Φεταχίδης εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και ζήτησε να πάψει η δίωξη των κατηγορουμένων καθώς δεν εντοπίζει πρόθεση σε όσα συνέβησαν, όμως ο Γιώργος Παυλακάκης δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο και ζήτησε να δικαστεί. Το περιστατικό αφορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, στην οποία ο Γιώργος Παυλακάκης –τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης- ήρθε σε διένεξη με το Σύμβουλο του Σ. Χατζηευαγγέλου, Χρήστο Φεταχίδη.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που ο Δημοτικός Σύμβουλος Τοπείρου δεν θέλησε να επιμείνει στη μήνυσή του, αφού η αντιπαλότητα με την άλλη πλευρά φαίνεται ότι παραμένει. Όμως είναι η πρώτη φορά που μια δικαστική απόφαση βεβαιώνει ότι δύο διορισμοί έγιναν με "ρουσφέτι".


Περιέγραψε πώς τον διόρισε στο δημόσιο ως Βουλευτής !

Για να αναδείξει το γεγονός ότι αισθάνθηκε προδομένος ώστε να αποκαλέσει «καραγκιόζη» τον ενάγοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο πρώην Βουλευτής περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς ο ίδιος είχε διορίσει στο Δημόσιο το Χρήστο Φεταχίδη και έναν ακόμη συνεργάτη του, την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ! Αυτό επιβεβαίωσαν στην κατάθεσή τους ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Θωμάς Μίχογλου – νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης- και ο Γιώργος Παπασταματίου, Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, ο οποίος ανεφερε ότι ήταν το δεύτερο πρόσωπο που διορίστηκε ταυτόχρονα με το Χρήστο Φεταχίδη, λόγω του γεγονότος ότι ανήκαν στο επιτελείο του τότε βουλευτή και με βάση κοινωνικά κριτήρια που εκείνος εκτίμησε.

Ο Γιώργος Παυλακάκης κατά την απολογία του ανέφερε ότι πριν το νόμο του ΑΣΕΠ και στο πλαίσιο του τότε πολιτικού συστήματος που λειτουργούσε με πελατειακούς κανόνες ο ίδιος διόρισε τα δύο πρόσωπα που ήταν συνεργάτες του, θεωρώντας ότι με την επιλογή τους εξυπηρετούσε τουλάχιστον το κριτήριο των κοινωνικών κριτηρίων σε σχέση με άλλους ενδιαφερόμενους, λόγω οικογενειακής κατάστασης (παντρεμένοι με δύο παιδιά) ενώ πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αμφότεροι βρέθηκαν στο γραφείο του για να τον ευχαριστήσουν, μετά το διορισμό τους.


Του είχε ζητήσει να είναι υποψήφιος σύμβουλος και δεν ξεπλήρωσε την υποχρέωση.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι δέχτηκε πολλές και διαδοχικές προκλήσεις στην επίμαχη συνεδρίαση. Aνέφερε πως όταν αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος είχε ζητήσει από το πρώην Πρόεδρο των Τοξοτών, να είναι στο συνδυασμό του θεωρώντας ότι του το οφείλει. Εκείνος αντέτεινε ότι είχε υποχρέωση απέναντι στο Στέλιο Χατζηευαγγέλου που του είχε επιστευτεί σημαντικές θέσεις ενώ ο Γιώργος Παυλακάκης του είχε υπενθυμίσει και τη δική του υποχρέωση για τον διορισμό του προ εικοσαετίας. Οι μάρτυρες κατηγορίας, κύριοι Πυροστιάνης και Καζάκος, ανέφεραν στο δικαστήριο ότι κατά την επίμαχη συνεδρίαση υπήρξε μια σύγχυση και ότι το επεισόδιο αποδίδεται σε παρεξήγηση. Το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο κατηγορούμενους, όπως ανέφερε και η σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.


Συμπεράσματα μιας ιδιότυπης υπόθεσης

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης είναι έλλασον καθώς το μείζον είναι ότι στη συγκεκριμένη δίκη είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Παυλακάκης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον τρόπο διορισμού δύο υπαλλήλων αλλά και την υποχρέωση που γεννά αυτή η πράξη . Τέλος ανέφερε ότι δυστυχώς αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα, χωρίς διαγωνισμούς και ΑΣΕΠ αλλά με απευθείας επιλογή των εκλεκτών των βουλευτών. Ετσι με αμετάκλητη δικαστική απόφαση αποδείχτηκε ότι δύο άνθρωποι έχουν διοριστεί με ρουσφέτι !


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/