Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δρόμος χωρίς επιστροφή για την Αναπτυξιακή Ξάνθης

Σε οριστικό ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η τύχη της μετά τη διαφαινόμενη άρνηση των μεγαλομετόχων της εταιρίας να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Ξάνθης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε οριστικό ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η τύχη της Αναπτυξιακής μετά τη διαφαινόμενη άρνηση των μεγαλομετόχων της εταιρίας να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Ξάνθης.

Η ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του φορέα που, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατέδειξε πλήρη διαφωνία, τόσο στα νομικά ζητήματα και τους χειρισμούς που απαιτούνται για να υπάρξουν ελπίδες διάσωσης, όσο και στα ουσιαστικά ζητήματα γύρω από το μέλλον και το ρόλο της εταιρίας. Παρέστησαν όλοι οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής και πήραν το λόγο για το ζήτημα.


Σ. Μωραΐτης: Όχι μετοχές στο ΕΒΕ, λύση τώρα

Την έντονη συζήτηση που έγινε ,άνοιξε και έκλεισε ο Πρόεδρος του φορέα Στέλιος Μωραΐτης ο οποίος ανέφερε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο Αντώνης Δαδαλιάρης -που βρίσκεται στην Αθήνα- για να υπογράψει και να διασωθούν τα 88.000 που οφείλονται για το ΚΕΚ της Αναπτυξιακής. Σχολίασε τη θέση του Φώτη Καραλίδη αλλά και των Δημάρχων που εξετάζουν το ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών τους στο Επιμελητήριο, αρνούμενος ουσιαστικά να παίξει ο ίδιος (ως φορέας), το ρόλο που θεωρεί πως πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί φορείς.


Ξυνίδης και Μπένης εναντίον Αγκόρτζα

Ο Θανάσης Ξυνίδης από την πλευρά του Δήμου επανέλαβε ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπήσει το Δήμο, πλην της Γενικής Συνέλευσης για την οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί. Στην κόντρα που προέκυψε με τον Α. Αγκόρτζα να υποστηρίζει για πολλοστή φορά ότι έχει δικαίωμα, ο Θανάσης Ξυνίδης του ζήτησε να διαβάσει τη σχετική απόφαση που κρατούσε στο χέρι του και αναφέρει ότι η εξουσιοδότηση αφορά μόνο στην Τακτική Γενική Συνέλευση και σε καμία άλλη πράξη. Τόσο ο Θανάσης Ξυνίδης όσο και ο Δήμητρης Μπένης «αδειασαν» ανοιχτά, για μια ακόμη φορά, το συνάδελφό τους.

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Ξυνίδης προειδοποίησε ότι τα 88.000 ευρώ δεν αφορούν στην Αναπτυξιακή αλλά στο ΚΕΚ ενώ τα χρήματα του Leader Αλιείας (που δεν έχει εγκριθεί ακόμη) θα κάνουν αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνια μέχρι να εκταμιευτούν – σύμφωνα με την άποψή του- και οριοθέτησε ως μόνη λύση την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για να "επανεκκινήσει" η εταιρία.

«Φέρτε μου τη γνωμοδότηση με την υπογραφή του δικηγόρου που λέει ότι μπορούμε να ορίσουμε εκπρόσωπο χωρίς να έχουμε ευθύνη και θα εγκαταλείψω τη δικηγορία» είπε σε έντονο τόνο, αμφισβητώντας την θέση της άλλης πλευράς για τις πιθανές ευθύνες μιας Διοίκησης Πρωτοδικείου, προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος ορισμού είναι μια αυτόκλητη Γενική Συνέλευση την επομένη με εκπροσώπηση του 100% των μετόχων και πρόσθεσε ότι εφόσον η προσωρινή διοίκηση που θα οριστεί κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή θα υπάρχει συνενοχή με το τελευταίο Δ.Σ.της εταιρίας.


Ζητούν χρόνο και προτάσεις οι ΟΤΑ της Ξάνθης και το ΔΠΘ

Ο Δημήτρης Μπένης, αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των ΟΤΑ της περιοχής έκαναν σαφές ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να αποφασίσουν κάτι εκτός της Γενικής Συνέλευσης και προανήγγειλε ότι το θέμα θα τεθεί προ ημερησίας διάταξης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Όλοι οι Δήμοι ζήτησαν να ξέρουν το σαφές αίτημα του ΕΒΕ προκειμένου να τεθεί στα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια. Ομοίως, ο Καθηγητής Θανάσης Καραμπίνης, εκπροσωπόντας το Δ.ΠΘ ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει διάθεση να βοηθήσει αλλά ζητά να ξέρει προτάσεις και ενδεχόμενα για να μεταφερθούν στην Σύγκλητο.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/