Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ντοκουμέντο: Ο Σταμάτης Κραουνάκης κάνει λόγο για... "Τουρκάκια" στην Δυτική Θράκη

Δίνει βούτυρο στο ψωμί του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ενώ περιέργως τα ΜΜΕ της Θράκης απέφυγαν να αναδείξουν το θέμα, μήπως κάνουν ζημιά στην νέα συναυλία που ετοιμάζει στην Κομοτηνή
ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙ;



Για ύπαρξη "Τούρκων" στην Δυτική Θράκη έκανε λόγο από την ραδιοφωνική του εκπομπή ο Σταμάτης Κραουνάκης, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε η στηλη "Φλιτζάνι" του "Παρατηρητή της Θράκης".

Ο γνωστός καλλιτέχνης πραγματοποιεί εκπομπές στο "Βήμα" και μετά την άνοδό του στην Κομοτηνή για την συναυλία της περασμένης εβδομάδας, αφιέρωσε μία εκπομπή στην περιοχή.

Εκεέι, όπως διαβάζουμε, έκανε και το εξής ατόπημα: μιλώντας για τα παιδιά που συνάντησε στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, υποστήριξε ότι ήταν Ελληνάκια και... "Τουρκάκια".

Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι έτσι ακριβώς τα είπε, άλλωστε η αναφορά είναι μέσα σε εισαγωγικά και το δημοσίευμα λέει ότι δεν έχει αλλοιώσει τον λόγο του καλλιτέχν η. Το ερώτημα είναι γιατί το έκανε αυτό ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ενα ενδεχόμενο είναι να το πιστεύει αυτό. Ενα άλλο όμως είναι να το είπε με... σκοπό, ενόψει της δεύτερης συναυλίας του στις 10 Φλεβάρη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, προκειμένου να αντλήσει ακροατήριο και από τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας και του προξενείου που θα έρθουν για να τον ευχαριστήσουν.

Άλλωστε, το φρόντισε καλά. Τα λόγια του πέρασαν στον τοπικό Τύπο, διαβάστηκαν από αυτούς που έπρεπε - αλλά δεν... σχολιάστηκαν όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Να γίνει στα μουλωχτά ο σχετικός ντόρος εκεί που πρέπει και να μην πάρουν χαμπάρι τα όσα ανθελληνικά ακούστηκαν από εκείνους που δεν... πρέπει.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος τα προσπέρασε τα συγκεκριμένα λεγόμενα σαν να είναι κάτι... σύνηθες, χωρίς το παραμικρό σχόλιο. Και η εφημερίδα φρόντισε όχι απλά να μην αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ούτε καν να το ανεβάσει στο site της στο ίντερνετ προφανώς για να μην μαθευτεί εκτός Θράκης.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπήρχε μόνο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Παρατηρητής θράκης" του περασμένου Σαββάτου και όποιος δεν την έχει στα χέρια του, πρέπει να ψάξει πολύ στο ίντερνετ και να κατεβάσει το pdf με όλη την έκδοση για να βρει την συγκεκριμένη σελίδα και το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη ποιυ μας υπέδειξε το θέμα, το οποίο ομολογούμε και εμείς ότι δεν είχαμε πάρει χαμπάρι. Έχει όνως δίκιο. Φροντίσαμε να βρούμε το συγεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο και σας παραθέτουμε. Και ενόψει της επόμενης συναυλίας του Κραουνάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ως THRAKILIVE ρωτάμε: κύριε Κραουνάκη, υπάρχουν τελικά Ελληνάκια και Τουρκάκια στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και γενικά στην Δυτική Θράκη ή μήπως μόνο Ελληνάκια, που απλά άλλα είναι χριστανόπουλα και άλλα μουσουλμανάκια;

Αν σας ξέφυγε, είναι εγκληματική αφέλεια. Αν το είπατε επίτηδες, τα σχόλια περιττεύουν...