Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τι προγραμματίζουν τα κόμματα στην Ξάνθη για την προεκλογική περίοδο

Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη της απλά ξεκίνησαν οι περιοδείες


ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ 
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, 
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ;





Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη της ΝΔ ξεκίνησαν οι επισκέψεις των κομματικών στελεχών στην Ξάνθη για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα της Βορείου Ελλάδος είχε σαν βασικό στόχο τη συσπείρωση των στελεχών περισσότερα από την επαφή με τον κόσμο. Κατά τα άλλα από το κόμμα της ΝΔ ενδεχομένως να έχει άλλη μια επίσκεψη μέχρι τις εκλογές, ίσως και σε υψηλό επίπεδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον αρχηγό του στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και προγραμματίζει συγκέντρωση με υψηλά ιστάμενο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος. Όπως αναφέρεται θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο υπαίθριο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην πλατεία, όπου θα παρουσιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα και θα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων στον καλεσμένο από το κοινό. Πλην του Γ. Δραγασάκη, όλα τα ονόματα του οικονομικού επιτελείου είναι πιθανά. Ο δε Αλέξης Τσίπρας μάλλον θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα.

Πιθανότητα για Βενιζέλο και Καμμένο
Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται έχει το σοβαρό ενδεχόμενο να υποδεχθεί τον αρχηγό του Βαγγέλη Βενιζέλο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί Καβάλα και Ξάνθη την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά για την ώρα αναβάλλεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αν δεν ταιριάξει η επίσκεψη Βενιζέλου κάποιο άλλο προβεβλημένο στέλεχος θα επισκεφτεί την Ξάνθη.
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, δύο φορές μέχρι τώρα αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή επίσκεψη του Προέδρου Πάνου Καμμένου. Τα μέλη του κόμματος στην Ξάνθη προσπαθούν σε συνεργασία με το Γραμματέα Εκλογικής Κινητοποίησης κ. Γιαννάκη, να «φέρουν» τον Π. Καμμένο στην Ξάνθη, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει εκδήλωση με πρωτοκλασσάτο στέλεχος .

Μαργαρίτης ή Τσούκαλης στη ΔΗΜΑΡ. Έρχεται και ο Τζήμερος
Στη Δημοκρατική Αριστερά έχουν καταλήξει σε δύο πρόσωπα. Ο Θανάσης Μαργαρίτης ή ο Νίκος Τσόύκαλης είναι οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που φέρονται υποψήφιοι να έρθουν στην Ξάνθη, όπως έχουν πράξει πέρυσι την άνοιξη και οι δύο. Ένας από τους δύο θα αποτελέσει τον κεντρικό ομιλητή στην εκδήλωση που προετοιμάζει η Δημοκρατική Αριστερά στην Ξάνθη.
Το ΚΚΕ αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσει άλλη μια εκδήλωση μέχρι τις εκλογές, ενώ σε χαμηλούς τόνους θα κινηθούν, βάση και της δικής τους φιλοσοφίας οι Οικολόγοι Πράσινοι που οργανώνουν τοπικές δράσεις ενημέρωσης για τις θέσεις τους, ενώ δεν έχει γνωστή κάποια εκδήλωση από Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ.
Στην Ξάνθη αναμένεται εντός των ημερών ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά που συνεργάζεται με τη Δράση.

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/