Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στην Ματσεράτα ο Κουμεντάκης!

Ο ακραίος του Εθνικού θα είναι ο έκτος βολεϊμπολίστας από τον Έβρο που θα δοκιμάσει την τύχη του στο ιταλικό πρωτάθλημα


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μετά τους Τζούριτς, Φράγκο ο διεθνής άσος του Εθνικού Αλεξναδρούπολης, Ραφαήλ Κουμεντάκης ετοιμάζεται να ζήσει το ιταλικό όνειρο, καθώς έχει πρόταση τετραετούς συμβολαίου από τη Ματσεράτα, ενώ «σφήνα» στην απόκτησή του έχει μπει και η Πιαστέντζα.


Το όνειρο που είχε από μικρός είναι έτοιμος να ζήσει ο Ραφαήλ Κουμεντάκης καθώς, όπως αποκάλυψαν τα «ΣΠΟΡ του Βορρά» βρίσκεται μία ανάσα από την πρωταθλήτρια Ματσεράτα και θα συνεχίσει την καριέρα του στον μαγικό κόσμο του Ιταλικού βόλεϊ… 3+1 το συμβόλαιο του Εβρίτη ακραίου, με τον Εθνικό να βάζει τα ταμεία του 60.000 ευρώ και να παίρνει έναν παίκτη δανεικό από τους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα στην ποδιά του «μικρού» σφάζονται για την απόκτησή του και άλλες ιταλικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Πιατσέντζα.

Το μεγαλύτερο deal της καριέρας του είνα έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Ραφαήλ Κουμεντάκης καθώς ο διεθνής ακραίος πριν προλάβει να κλείσει τα 19 φροντίζει να κάνει πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα… Να αγωνιστεί στη Μέκκα του παγκόσμιου βόλεϊ. Το Καμπιονάτο και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ματσεράτα.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχοντας δει αρκετές φορές τον νεαρό Εβρίτη ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης προτείνοντας σύμφωνα με πληροφορίες του greekvolley.com αρχικά 52.000, ωστόσο η συμφωνία δείχνει να κλείνει στις 60.000 και έναν παίκτη που θα δώσουν δανεικό στην ομάδα της Θράκης κερδίζοντας έτσι και τις Κούνεο και Μόντενα που κινήθηκα για την απόκτηση του Κουμεντάκη.

Όσο για τον διεθνή ακραίο αυτός συμφώνησε με 3+1 χρόνια και ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για να κάνει το μεγάλο ταξίδι από την Αλεξανδρούπολη στην Ματσεράτα και να δοκιμάσει τις αντοχές του στον μαγικό κόσμο του Ιταλικού βολεϊ.

Ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός της Ματσεράτα για τον Κουμεντάκη, όπως και για τον κάθε νεαρό άσο που παίρνει, είναι να δοθεί δανεικός τον πρώτο χρόνο σε ομάδα της Α2 προκειμένου να δουλέψει και να προπονηθεί σκληρά και παράλληλα να εγκλιματιστεί πιο εύκολα σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο.

Να σημειωθεί πως ο Ραφαήλ Κουμεντάκης είναι ο έκτος Εβρίτης αθλητής που θα δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία μετά τον Νίκο Σαμαρά (Φαλκονάρα), Μάριο Γκιούρδα (Πάρμα), τον Κώστα Μπαρμπούδη (Γκροτατζολίνα), τον Θοδωρή Μποζίδη (Βίμπο Βαλέντια) και τον Δημήτρη Τζούριτς (Τρεντίνο).