Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης

Όλα όσα αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για όσα αποφασίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση και το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή στην 17η τακτική  του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Τα μέλη του Συμβουλίου συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας, ότι μόνο οι Αστυνομικές Σχολές της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου θα λειτουργήσουν άμεσα ενώ της Ξάνθης θα παραμείνει προσωρινά Κέντρο Κράτησης Μη Νόμιμων Μεταναστών.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ομόφωνα εξέφρασαν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην συγκεκριμένη επιλογή, ενέκριναν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ αντιπροσωπεία τους μετέβη στην Ξάνθη όπου και δήλωσε την έμπρακτη στήριξη του Συμβουλίου, στον αγώνα των τοπικών φορέων για επαναλειτουργία της σχολής και την άρση της ενδοπεριφερειακής αδικίας.
Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν μόνο τα επείγοντα, ως προς τις χρονικές προθεσμίες θέματα. Έτσι αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, η υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 των παρακάτω έργων  και των αντίστοιχων οριστικών μελετών  που συνοδεύουν αυτά:
  • Kατασκευή  γεφυρών και βελτιώσεων κατά τμήματα της ΕΟ Ν9 (Πανεπιστημιούπολη Γρατινή –Αρριανά) στη Ροδόπη
  • Κατασκευή βελτιώσεων κατά τμήματα της ΕπΟ Νο 53 από ύψωμα Άρη έως Μικρό Δέρειο στον Έβρο και
  • Κατασκευή γεφυρών και βελτιώσεων ΕπΟ Νο 9 (Πανεπιστημιούπολή –Γρατινή –Αρριανά στη Ροδόπη.
Τέλος  το  Συλλογικό  όργανο  γνωμοδότησε  για  μελέτες  περιβαλλοντικών  επιπτώσεων που  αφορούν  σε  έργα  ιδιωτικού ενδιαφέροντος  και αποφάσισε για  θέματα  καθημερινότητας  που  έχουν να  κάνουν με  υποθέσεις συμπολιτών μας  στην Περιφέρεια ΑΜΘ.


ΟΜΟΦΩΝΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, η εξέλιξη να μην επαναλειτουργήσει άμεσα, η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης όπως αυτές της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου και να παραμείνει ως Κέντρο Κράτησης Μη νόμιμων μεταναστών, θεωρείται αρνητική για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Πιστεύουμε στην αδιάσπαστη διεκδίκηση των αιτημάτων, σε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και όχι σε διαγκωνισμούς στην κατανομή της φτώχειας και των αδικιών.
Ζητούμε:
·         Την άμεση επαναλειτουργία και της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, με την ταυτόχρονη απομάκρυνση των κρατουμένων μη νόμιμων μεταναστών.
·         Την διατήρηση της ευαίσθητης κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
·         Την κατά προτεραιότητα μετάθεση των καταγομένων από την περιοχή μας συνοριοφυλάκων – αστυνομικών, εφόσον το επιθυμούν, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Οι παραπάνω προυποθέσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής διαδικασίας που τόσο ανάγκη, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, έχει η Περιφέρειά μας.
Δηλώνουμε ότι η συμμετοχή μας στους αγώνες άρσης της αδικίας θα είναι δυναμική, διαρκής και πραγματική στα πλαίσια της ενιαίας και αδιαίρετης υπόστασης της Περιφέρειάς μας.

Ο Πρόεδρος του
Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ
Κώστας Μιχαηλίδης
Ο Γραμματέας του
Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης