Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Στα σκαριά νέο βιβλίο από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο "Σιδερη"
Τίτλος του: "Ενεργοί πολίτες, ανοικτά διαδραστικά κόμματα"
Θα κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές και το προλογίζει ο Αντώνης Σαμαράς
                                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν ξέρουμε το περιεχόμενο πάντως ο βουλευτής Ροδόπης είναι σίγουρο ότι δεν μένει ανενεργός ετοίμασε και απ ότι πληροφορούμαστε και βγαίνει την επόμενη εβδομάδα στην κυκλοφορία το νέο βιβλίο του με τίτλο «ενεργοί πολίτες, ανοικτά διαδραστικά κόμματα» από τις εκδόσεις Σιδέρη.

Όπως φαίνεται και από την επόμενη συγγραφική δουλειά που ολοκληρώνεται, και είναι ένας τόμος ουσιαστικά για την παιδεία με τα νομοσχέδια που είχε επεξεργαστεί αλλά δεν πήραν σάρκα και οστά γιατί είχε περάσει σε άλλο υπουργείο, ο κ. Στυλιανίδης, όντας στην αντιπολίτευση έχει ελεύθερο χρόνο για γράψιμο αλλά και για νέα ιδέες. Το επόμενο Σαββατοκύριακο παρουσιάζει στην Καρδίτσα το βιβλίο του φίλου του Σπύρου Ταλιαδούρου, ενώ στο μεσοδιάστημα αυτό πετάχτηκε στην Κομοτηνή για να …μαζέψει τις απώλειες και τις διαρροές προς το κόμμα της Ντόρας.

Αν μας ρωτάτε για το περιεχόμενο του υπό έκδοση βιβλίου του βουλευτή της Ροδόπης δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για συγκριτική μελέτη των κομμάτων της κεντροδεξιάς με ελληνικές προτάσεις για το πώς πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία σήμερα.

Μια προσέγγιση που έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αποτυπώνεται μια και το κόμμα αυτό πλέον φαίνεται ότι έχει ανάγκη να βρει τον προσανατολισμό του προς την κεντροδεξιά, το άνοιγμα προς τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο αν κι εκεί τώρα δημιουργούνται προβλήματα με την παρουσία της Ντόρας. Πάντως η πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα θα είναι ηχηρή και με ονόματα εξ άλλο το βιβλίο προλογίζει ο Αντώνης Σαμαράς.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/