Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γεννήθηκε το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Λέγεται
«Δημοκρατική Συμμαχία»,
έχει ως έμβλημα την ελιά και
χαρακτηρίζεται από το μπλε
και το πορτοκαλί χρώμα

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε πανηγυρικούς τόνους και υπό τους ήχους του κλασσικού τραγουδιού των Queen «We will rock you», η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε πριν λίγο το νέο της κόμμα σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Μπάντμιντον. Και το όνομα αυτού; «Δημοκρατική Συμμαχία», με έμβλημα την ελιά και βασικά χρώματα που ξεχωρίζουν σε αυτό το πορτοκαλί και το μπλε.

Περισσότερα από 3.000 άτομα πήγαν στο Θέατρο Μπάντμιντον για να παραβρεθούν στα «γεννητούρια», τα οποία φώναζαν ρυθμικά το όνομα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, διακόπτοντας αρκετές φορές την διάρκειας άνω της μιας ώρας ομιλία της.

Η κα Μπακογιάννη σχολίασε ότι δεν ιδρύει κόμμα αλλά κίνημα, ενώ προανήγγειλε για τον Μάρτιο το πρώτο συνέδριο. Σαν βασικές θέσεις η Ντόρα Μπακογιάννη θέτει της ενιαία φορολόγηση, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, την άρση της μονιμότητας για όσους θα διοριστούν από εδώ και στο εξής, ενώ προανήγγειλε μια ολοκληρωμένη πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διευκρίνισε ότι στο κόμμα της όλοι είναι ίσοι ανεξάρτητα από θρήσκευμα, καταγωγή, εθνικότητα, κοινωνικό στρώμα ή γενετήσιο προσανατολισμό. Στο ακροατήριό της βρέθηκαν πολλά πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρήστος Κουρούσης. Ακόμα, ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, φυσικά ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης αλλά και άτομα από την Θράκη, όπως η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Έμυ Κασιμάτη.

.