Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το χαβά τους οι Τούρκοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά την πατρότητα της φλόγας, θέλουν και την πατρότητα του ονόματος υποστηρίζοντας ότι αυτό προήλθε από τον Όλυμπο της... Αττάλειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα το παραλήρημα και την προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας, με ανυπόστατες και αβάσιμες θεωρίες περί της καταγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ξεκίνησαν, διεκδικώντας την πατρότητα της...Ολυμπιακής Φλόγας. Συνέχισαν όμως με τον υπουργός Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς να υποστηρίζει ότι «Από τον Όλυμπο της Αττάλειας παίρνουν την ονομασία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Σε όλα αυτά, δεν υπάρχει μέχρι τώρα επίσημη ελληνική απάντηση, παρά μόνο μια αναφορά του προέδρου της ΔΟΑ και αρχηγού της αποστολής, Ισίδωρου Κούβελου που κάλεσε τους Τούρκους να παρακολουθήσουν διαλέξεις στην Αρχαία Ολυμπία για να μάθουν την ιστορία.

Οι αθλητές μας όμως, πήραν θέση: "εγώ ξέρω ότι τη Φλόγα την ανάψαμε στην Αρχαία Ολυμπία- είπε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης, ο σημαιοφόρος της ομάδας μας. Προσωπικά χαίρομαι που αυτή η ιδέα είναι ελληνική και είμαστε εδώ για να την υπερασπιζόμαστε". Και η Αλεξάνδρα Βουγιούκα:" ας έρθουν στην Ελλάδα να τους μάθουμε ιστορία".

Να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι η Κωνσταντινούπολη για μια ακόμα φορά,διεκδικεί την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.