Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Στυλιανίδη με τον Ιερώνυμο

Ο κομοτηναίος υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής

     ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκε το θέμα της συνεργασίας και του συντονισμού των κοινωνικών δικτύων των δήμων με τις υπάρχουσες δομές προσφοράς της Εκκλησίας μέσω των ενοριών και των μητροπόλεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Μακαριώτατο για την εξαιρετική συνεργασία. Όλοι  θαυμάζουμε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτές τις δύσκολες μέρες για την ελληνική κοινωνία. Η σημερινή μας συνάντηση δίνει ένα συγκεκριμένο, μετρήσιμο και απτό αποτέλεσμα.

Έχουμε καταγράψει κι ενεργοποιούμε καθημερινά, όλο και περισσότερο, τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων και συμφωνήσαμε να ενθαρρύνουμε τη σύμπραξή τους με τις Τοπικές Εκκλησίες που, ούτως ή άλλως, είναι ενεργές σε αυτή την κατεύθυνση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται.

Πιστεύω ότι η σύμπραξη της Πολιτείας με την Εκκλησία, που ούτως ή άλλως είναι ενεργή, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας, θα πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα και θα βοηθήσει τον τόπο μας να βγει από αυτή την κρίση πιο δυνατός».