Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ρώσος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για το κεράσι της περιοχής

Βρέθηκε στη Ροδόπη και συζήτησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών Σώστου

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στην περιοχή μας βρέθηκε πριν λίγες ημέρες Ρώσος επιχειρηματίας από την Αγία Πετρούπολη προκειμένου να έλθει σε επαφή με κερασοπαραγωγούς της περιοχής μας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για εξαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος.


Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε την περιοχή μας ο Αλέκωφ Σεργκέι, επιχειρηματίας από την Αγία Πετρούπολη και συναντήθηκε με εκπροσώπους των κερασοπαραγωγών του Σώστη.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Δημητριάδης που συνόδευσε τον Αλέκωφ Σεργκέι τονίζει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του για εξαγωγή κερασιών της περιοχής μας στην Αγία Πετρούπολη. «Γνώριζε ότι ήδη είχε γίνει εξαγωγή στην περιοχή αυτή της Ρωσίας κερασιών από την περιοχή μας, και όχι μόνο. Ευρισκόμενος στην Ελλάδα θέλησε να συναντηθεί και με εκπροσώπους των παραγωγών. Έτσι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού των Κερασοπαραγωγών κ. Γκαλήπ, που τον ενημέρωσε ότι φέτος η εξαγωγή τους έφθασε τους τετρακόσιους τόνους περίπου, εκ των οποίων περίπου εβδομήντα τόνοι εξήχθησαν στην αγορά της Αγίας Πετρούπολης. Όπως είπε ο κ. Γκαλήπ θέλουν να οργανωθούν καλύτερα ώστε να εξάγουν μεγαλύτερη ποσότητα και αν υπάρχει ενδιαφέρον οι επαφές να ξεκινήσουν νωρίς με την αρχή του νέου έτους. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ευπαθές προϊόν και παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διαθέτει ψυγεία είναι δύσκολο να διατηρηθεί». Από την πλευρά των κερασοπαραγωγών ήδη έχουν γίνει δύο εξαγωγές στην περιοχή αυτή της Ρωσίας και όπως ειπώθηκε η μεταφορά κράτησε τέσσερις ημέρες.
«Μακάρι να γίνουν τέτοιες επαφές και να αρχίσουν οι εμπορικές σχέσεις. Θα είναι θετικότατο για την περιοχή μας γιατί η Αγία Πετρούπολη έχει πληθυσμό όσο η Ελλάδα. Ο επιχειρηματίας έδειξε ενδιαφέρον και για άλλα προϊόντα του νομού αλλά και των γύρω νομών. Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται από τη Ρωσία για εξαγωγές προϊόντων από την περιοχή μας αλλά δυστυχώς θα έλεγα ότι ως κράτος δεν είμαστε οργανωμένοι» τονίζει ο κ. Δημητριάδης

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/