Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

O "Μικροπολιτικός" των Νέων ασχολείται με την Τζότζολα


Ο κεντρικός σημερινός του τίτλος είναι: "Η Βασιλική κατέκτησε το ΥouΤube!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ...



ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης; Γιατί να μη στείλει και η Ρηγίλλης μια ταινία; Το λέω γιατί χθες στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τα πρώτα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είχαμε πάλι προβολή. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, ίσως τους ταιριάζει καλύτερα το φεστιβάλ «μικρο-μηκάδων» της Δράμας.
ΤΟΥΤΩΝ δοθέντων, επισημαίνω τρία στοιχεία.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ πρώτο: επί είκοσι δευτερόλεπτα η οθόνη ήταν μαύρη και ακουγόταν μόνον ήχος. Οπότε οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν επρόκειτο για σκηνοθετικό εφέ ή αν έπρεπε να φωνάξουν κάτι σε «γράμματα, χασάπη».
ΣΤΟΙΧΕΙΟ δεύτερο: στην αίθουσα κήπου δεν εντοπίσθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος που κατάφερε να γίνει πέτρα του σκανδάλου της επιστροφής Καραμανλή. Υποπτεύομαι πως ο Αρης είχε ήδη υποστεί την πολιτιστική βάσανο της προσέλευσης στην ίδια αίθουσα στο «μίτινγκ» υποστήριξης Βασίλη Κικίλια από τους βουλευτές της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο. Προφανώς, δεν άντεξε να πάει δεύτερη φορά πριν περάσει εβδομάδα.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ τρίτο: η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Βασιλική Τζότζολα (φωτό δεξιά)έχει ήδη κατακτήσει το ΥouΤube. Εκεί έχουν αναρτηθεί αποσπάσματα της ραδιοφωνικής συνέντευξης στην οποία χαρακτήριζε τον Κώστα Καραμανλή «βαρίδι». Το ηχητι κό προβάλλεται σε- ωραία- ανφάς φωτογραφία της, ενώ οι επίμαχες ατάκες προχωρούν στην οθόνη, ακριβώς όπως το κείμενο αφήγησης στο ξεκίνημα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Ο πόλεμος των άστρων». Το βίντεο ανταλλάσσουν μεταξύ τους βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που έχουν smartphones- δηλαδή κινητά που υποστηρίζουν νέες τεχνολογίες.