Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Έπεσε η αυλαία της έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2012»

Εκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Κυριακής με αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους των επισκεπτών αλλά και των εκθετών
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Με αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους και των επισκεπτών, έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή το βράδυ η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012», την οποία διοργάνωσε η ΔΕΘ ΑΕ από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ).


Εκθέτες από τους νομούς Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, αλλά και από την Αθήνα πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στη φετινή διοργάνωση. Μεταξύ των συμμετοχών περιλαμβάνονται το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Καβάλας, τα Επιμελητήρια Έβρου και Δράμας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης. Το «παρών» στην έκθεση έδωσαν επίσης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο δήμος Κομοτηνής, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Κομοτηνής «Κ.Καραθεοδωρή», η ΔΕΠΑ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή σημαντικών τοπικών επιχειρήσεων, όπως η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε η οποία οργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης την πρώτη γευστική δοκιμή του νέου της προϊόντος που είναι το παγωμένο τσάι σε διάφορες γεύσεις, ζητώντας τις προτάσεις και την αποδοχή των καταναλωτών.

Ξεχωριστή ήταν κι η παρουσία των σχολείων ΑΞΙΟΝ που είχαν τη δυνατότητα καλύτερης γνωριμίας και προσέγγισης γονέων και μαθητών της περιοχής, μέσω της συμμετοχής στην «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2012».
Στο πλαίσιο της έκθεσης δόθηκε έμφαση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, ενώ σημαντική ήταν κι παρουσία του κλάδου των τροφίμων-ποτών.