Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Tρεις διεκδικητές για την Eλληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Οι πρώτες πληροφορίες 
μετά την κατάθεση 
των προσφορών

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Χθες στις 5 μμ, έκλεισε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το 82,33% της ΑΤΕ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ενόσω αναμένεται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από την ΑΤΕ και τη σύμβουλο πώλησης Eurobank, η Voria.gr μεταφέρει την πληροφορία ότι κατατέθηκαν περισσότερες από μία προσφορές, από τους «παίκτες» που είχε φανεί το προηγούμενο διάστημα ότι μένουν στο παιχνίδι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, οι προσφορές προέρχονται από την πολωνική Polski Cucier SA, τη βουλγαρική Litex Commerce JSC και την ελληνική Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, ενώ το αρχικό ενδιαφέρον των γερμανικών Nordzucker και Sudzucker δεν εκφράστηκε με την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, όπως επίσης προσφορά δεν κατέθεσε και η γνωστή πολυεθνική ED & F MAN.

Yπενθυμίζεται ότι στο χορό των μνηστήρων, συμμετείχαν στην πρώτη φάση 10 εταιρείες, 8 ξένες και 2 ελληνικές, η Επίλεκτος και η Damco Energy. Ωστόσο, κάποιες από αυτές, είχαν δείξει από προηγούμενα στάδια ότι δεν θα προχωρούσαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, όπως η σερβική Sunoko DOO , η αλγερινή Cevital Spa και η ρωσική ROA Agro.

.
Πηγή:  http://www.voria.gr/