Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εσπασε το μέτωπο των φαρμακοποιών: χορηγούν φάρμακα κάποιοι στην Ξάνθη, χαμός σε Ίασμο-Αμαξάδες.


Το ανώφελο της συνέχισης της απεργίας των φαρμακοποιών που αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία στη συνέλευση της Δευτέρας, αποδείχτηκε στην πράξη
                   ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ


 Το ανώφελο της συνέχισης της απεργίας των φαρμακοποιών της Ξάνθης που αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία στη συνέλευση της Δευτέρας, αποδείχτηκε στην πράξη καθώς τα ίδια τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε κάποιες περιπτώσεις, χορηγούν από τη Δευτέρα κανονικά τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ επί πιστώσει.

Μάλιστα το γεγονός αυτό προκαλεί νέο εμφύλιο καθώς υπάρχουν φαρμακοποιοί που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης χορηγούσαν φάρμακα, επικαλούμενοι ευαισθησία απέναντι στους ασθενείς, ενώ αυτοί που ήταν κατά της απεργίας πειθάρχησαν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης !

Πάντως σποραδικά από το πρωί κάποια φαρμακεία εκτέλεσαν συνταγές ενώ χαμός παρατηρείται στα φαρμακεία του Ιάσμου και των Αμαξάδων, αφού η απεργία έχει λήξει στη Ροδόπη και αρκετοί ξανθιώτες έχουν δημιουργήσει ουρές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση σε σκευάσματα.


Eμφύλιος στο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δέσποινα Κάλφα, η οποία ήταν υπέρ της αναστολής της απεργίας έχει αφήσει ελεύθερους τους συναδέλφους της να κρίνουν κατά συνείδηση ενώ είναι σημαντικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, έχουν υποβληθεί παραιτήσει από το Δ.Σ. του Συλλόγου, εξαιτίας της ανακολουθίας που παρατηρήθηκε και της αδυναμίας τήρησης της απόφασης.

Γενικότερα, πάντως από την Τρίτη αναμένεται ότι όλα τα Φαρμακεία της Ξάνθης θα χορηγούν κανονικά φάρμακα.


Δύο αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης σε δύο μερες !

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι την Κυριακή η Γενική Συνέλευση είχε αποφασίσει αναστολή της απεργίας και, τελικά, προκλήθηκε νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα που πήρε διαφορετική απόφαση. Είχε μεσολαβήσει ανάρτηση του XanthiPress.gr για την απόφαση από το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα εκδόθηκε Δελτίο Τύπου που ενημέρωνε ότι δεν υπήρχε απόφαση περί αναστολής και ότι αυτή θα την ελάμβαναν το βράδυ της Δευτέρας !

Προφανές είναι ότι από μερίδα των φαρμακοποιών υπάρχουν ελιγμοί και τακτικισμοί που προκαλούν δυσφορία σε συναδέλφους τους αλλά και στην τοπική κοινωνία. Σίγουρα πάντως έχει χαθεί κάνε έννοια ανοχής στα -κατά καιρούς δίκαια- αιτήματα των Φαρμακοποιών.