Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη στη Ροδόπη!

Ως αρμόδιος για τον Πολιτισμό πήγε στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας και ως υπεύθυνος για τον Τουρισμό στο Κάμπινγκ Φαναρίου

Από κοντά και ο Πεταλωτής, που δεν κατέβηκε Δευτέρα στην Αθήνα. Τι είπαν οι δυο τους;





O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μετά από πρόσκληση του βουλευτή Ροδόπης, πραγματοποίησαν χθες σειρά επισκέψεων σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος του Νομό Ροδόπης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς καθώς και φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, συνεχιστήκαν στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Κομοτηνής και ολοκληρώθηκαν στην πόλη της Κομοτηνής, στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό προήδρευσε εν συνέχεια, μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ροδόπης με φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού. Μετά την ολοκλήρωση της ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η Ροδόπη είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη από ανάπτυξη, σε άλλη στόχευση πλέον, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και το στίγμα της σύσκεψης ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό για πολιτισμό και τουρισμό χωρίς συγκεκριμένα βήματα, χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Η συνδρομή τουλάχιστον της πολιτείας ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο ανάπτυξης στο όποιο πρέπει να κινηθούμε ως περιοχή, είναι αυτονόητη». Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης, το νέο στίγμα του τουρισμού, το οποίο δόθηκε και στους αρμόδιους φορείς, έχει να κάνει με την καινοτομία, την ευρηματικότητα, την τεχνολογία και συνέχισε λέγοντας ότι «έχοντας υπόψη μας τις δύσκολες εποχές που ζούμε και την οικονομική συγκυρία αλλάζουμε ρότα, δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να βγουν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την περιοχή πόλο έλξης πολιτισμού και τουρισμού. Στοχεύουμε σε αναπτυξιακές φλέβες της περιοχής μας ώστε να μιλάμε πλέον για νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

Συνεχίζοντας την περιοδεία τους, οι Γιώργος Πεταλωτής και Γιώργος Νικητιάδης επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, το κάμπινγκ Φαναρίου, ενώ συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Αιγείρου και τοπικούς παράγοντες τουρισμού και πολιτισμού στο Φανάρι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο των επισκέψεων του προανήγγειλε συγκεκριμένες και στοχευόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Κομοτηνή και θα αφορούν στην ανάπτυξη και τον Τουρισμό.

Από την μεριά του ο Γιώργος Νικητιάδης, ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την νέο στίγμα του τουρισμού που πρέπει να στηρίζεται στην καινοτομία και την ευρηματικότητα. Επιπλέον κάλεσε τους φορείς να συγκροτήσουν έναν ενιαίο φορέα, υπό την σκέπη του οποίου θα δουλεύουν και βάζουν τις βάσεις για την προοπτική του εναλλακτικού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού τουρισμού.