Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις Στυλιανίδη και Πεταλωτή στην διαγραφή Σκυλακάκη

Πως σχολίασαν δύο Κομοτηναίοι, ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την διαγραφή (με απόφαση Σαμαρά) του ευρωβουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ;


Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη. Η απόφαση ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά και πάρθηκε μετά τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής , με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεση του στα όσα υποστήριξε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ. Μάλιστα, το συντομότερο δυνατό θα παραπεμφθεί το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της ΝΔ, για την διαγραφή του και από το κόμμα.

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011 (επιχείρημα του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ), ενώ τόνισε πως θα θέσει θέμα στα μέλη το κόμματος του να… αλλάξουν στάση στο ζήτημα του μνημονίου. «Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι να πούμε στον κόσμο με ρεαλισμό τι πραγματικά σημαίνει», είπε και πρόσθεσε ότι «θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου».

Η διαγραφή του προκάλεσε αντιδράσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις, εντός και εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν τους περιμέναμε ούτε από το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά τη ΔΕΘ και οι πλέον δύσπιστοι στρέφονται με εμπιστοσύνη προς τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.


Τη διαγραφή του κ. Σκυλακάκη σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής κατά το μπρίφινγκ. «Κάθε φωνή διαφορετική, όπως του κ. Σκυλακάκη που μίλησε για αυτοπυροβολισμό εάν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου αντιμετωπίζεται όπως φαίνεται από τη ΝΔ με τον κατάλληλο τρόπο. Εάν υπάρχει όμως έστω και ένας μέσα στη ΝΔ που να πιστεύει ότι το έλλειμμα θα έχει μηδενιστεί το 2011, θα ήταν επιθυμητό να τον ακούσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε από την πλευρά του την εξέλιξη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Ο κύριος Σκυλακάκης γνώριζε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η κρίση μεταξύ της προϊσταμένης του και στο δήμο αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών, της κας Μπακογιάννη, ότι θα υπάρξει μία συγκεκριμένη πορεία. Για μένα δεν είναι έκπληξη. Δεν είναι έκπληξη παρά μία πολιτική κίνηση την οποία ανέμενα...» δήλωσε σε συνέντευξή του o κ. Καρατζαφέρης.