Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δάφνη Σταυράκη δεν διεκδικεί πλέον το Δήμο Σαμοθράκης

Αποχώρησε από την διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου και προαναγγέλει αποχώρησή της και από το όμορφο νησί.

Τι αναφέρει σε δελτίο Τύπου η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΛΗΜΑ»;


Η κυρία Σταυράκη εξέδωσε δελτίο τύπου όπου εξηγεί τους λόγους που την ανάγκασαν να αποχωρήσει, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι αλεξιπτωτιστές και καιροσκόποι, άνεργοι πολιτικάντηδες φαντάζουν σαν «η μόνη λύση για τη Σαμοθράκη του αύριο» και καταγγέλλει παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις, ότι κόσμος απειλήθηκε, εικονίσματα κατέβηκαν για να ορκιστούν ψηφοφόροι, χρέη (ηθικά και χρηματικά) ξανά βγήκαν στην επικαιρότητα και όλα σχεδόν όσα στις ελληνικές ταινίες βλέπουμε και γελάμε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Το Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΛΗΜΑ»:


Όταν πριν λίγους μήνες αποφάσιζα να διεκδικήσω το Δήμο Σαμοθράκης το έκανα με σοβαρότητα και με μόνο κίνητρο μου την αλλαγή στα όλα όσα -χρόνια τώρα- ταλαιπωρούν τούτο τον τόπο. Πίστευα τότε και πιστεύω και τώρα πως για να επιτύχουμε επιτέλους κάτι θα έπρεπε να υπάρξει αλλαγή στη σκέψη ,στην αντίληψη, στη νοοτροπία και στα πρόσωπα που τόσα χρόνια τώρα διαχειρίζονταν την εξουσία σε τούτο το νησί (είτε τοπικά είτε στη νομαρχία). Πίστευα τότε και πιστεύω και τώρα πως η αλλαγή στο αυτοδιοικητικό τοπίο που φέρνει ο Καλλικράτης μπορεί να είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης αν και εφόσον όσοι ασχοληθούν το κάνουν με καινούργια αντίληψη και αφήνοντας πίσω όλες τις μικροπολιτικές, συντεχνιακές και τοπικιστικές συμπεριφορές του παρελθόντος που αυτές τελικά οδήγησαν και το νησί αλλά και το κράτος μας στη σημερινή κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή και με την ίδια λογική μαζί μου είχα μια ομάδα ανθρώπων που μας σύνδεε περισσότερο φιλία και λιγότερο «πολιτική συνεργασία».


Από τότε μέχρι τώρα συνέβησαν πολλά. Αλεξιπτωτιστές και καιροσκόποι που θυμήθηκαν ξαφνικά την καταγωγή τους και έκαναν μόλις τον προηγούμενο μήνα μεταδημότευση αποφάσισαν «πως είναι ικανοί να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα που μας ταλαιπωρούν»!! Άνεργοι πολιτικάντηδες που καταργήθηκε η θέση τους και δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν πια, φαντάζουν σε συνεχόμενες συνδέσεις σε τοπικά δελτία ειδήσεων, σαν «η μόνη λύση για τη Σαμοθράκη του αύριο». Πολιτικοί -υποτίθεται με καριέρα και παρελθόν - έχουν ανάγκη την πολιτική στήριξη του κόμματος τους και την αναγνώριση από αυτό της ικανότητας τους, αφού οι πολίτες τούτου του τόπου έχουν άλλη άποψη, τόσο που συμμετέχουν οι ίδιοι στις διαδικασίες για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα!!!! Μέθοδοι παλιές προεκλογικού αγώνα βγήκαν από μουχλιασμένα συρτάρια και πίσω από τις συγκεντρώσεις διαλόγου με τους κατοίκους που καλά κρατούν. Κόσμος απειλήθηκε, εικονίσματα κατέβηκαν για να ορκιστούν ψηφοφόροι, χρέη (ηθικά και χρηματικά) ξανά βγήκαν στην επικαιρότητα και όλα σχεδόν όσα στις ελληνικές ταινίες βλέπουμε και γελάμε.

Σε όλο αυτό το τοπίο δεν έχω θέση. Έναν προεκλογικό αγώνα που τουλάχιστον θα σεβόταν τους κανόνες και τους νόμους ήθελα και ας αποφάσιζαν οι συμπατριώτες μας για τον καλύτερο. Φαίνεται όμως ότι η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια είναι πολύ μακριά από την σημερινή εκλογική πραγματικότητα. Επειδή όμως εγώ αγαπώ το νησί αλλά στην αξιοπρέπεια μου δεν κάνω υποχωρήσεις, ευχαριστώ όσους με στήριξαν δημόσια και φανερά, αυτούς που έχοντας συνηθίσει να κάνουν σε όλους τους καλούς με στήριζαν και καλά αλλά να μην το ξέρει κανένας(!!), ευχαριστώ ακόμα και αυτούς που με «πούλησαν» και αποχωρώ εντελώς από τα πολιτικά τεκταινόμενα του νησιού και μελλοντικά ίσως και από το ίδιο το νησί. Θυμίζω μόνο στους συμπατριώτες μου ότι τελικά έχουμε την εξουσία που μας αξίζει αφού εμείς την ψηφίζουμε… έτσι γιατί την ώρα της ψήφου θα πρέπει να έχουν κάτι να σκεφτούν!!! Και παρακαλώ τους βουλευτές –εν ενεργεία και μη– να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κράτους και όχι με το προεκλογικό παρασκήνιο του νησιού μας. Γιατί η Σαμοθράκη αν την αφήναν θα ήταν ένας παράδεισος και το ξέρουν καλά. Και όλοι μας της χρωστάμε σεβασμό.


Δάφνη Χαλκιά Σταυράκη
Πρώην υποψήφια Δήμαρχος Σαμοθράκης