Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Tουρκικά μαθαίνουν οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης .

Eκτιμούν πως «οι καιροί απαιτούν διαρκή ενημέρωση και εξέλιξη»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ...


Στα θρανία κάθονται οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μάθουν τουρκικά, αλλά και να παρακολουθήσουν μαθήματα διοίκησης καταστημάτων λιανικής πώλησης, καθώς εκτιμούν πως «οι καιροί απαιτούν διαρκή ενημέρωση και εξέλιξη». Τα σεμινάρια λειτουργούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Φέτος έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε προγράμματα επιμόρφωσης γιατί έχουμε στο Επιμελητήριο καινούργιες εγκαταστάσεις. Η επιμόρφωση θα έχει συνέχεια, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η δυνατότητα» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Στάθης Μακρίδης και προσθέτει: «Σε πρώτη φάση, θα γίνει το σεμινάριο που έχει προγραμματιστεί για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, από 1 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου. Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει κίνηση από τούρκους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν την αγορά μας. Αυτό σημαίνει, πως η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας είναι για μας σημαντικό εργαλείο στην επικοινωνία μας, με τους φίλους πελάτες μας από τη γειτονική χώρα. Δεν υποστηρίζουμε, πως με τα σεμινάρια αυτά θα μάθουμε να μιλάμε τουρκικά, αλλά θα μάθουμε να υποδεχόμαστε και να εξυπηρετούμε τους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής συναλλαγής» τονίζει ο πρόεδρος.

Όπως αναφέρει, «φαίνεται πως υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής στη σχέση μας με τη γειτονική χώρα, κάτι το οποίο ο εμπορικός σύλλογος το επιδιώκει και το υποστηρίζει.

Για παράδειγμα, μέσα στις διεκδικήσεις μας είναι η διευκόλυνση των τούρκων σε σχέση με τη βίζα. Οι γειτονικές χώρες που βρίσκονται κοντά μας, αποτελούν στοιχείο δύναμης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην τοπική μας οικονομία, αφού έχουμε μία αγορά μεγάλη δίπλα μας όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης» υπογραμμίζει.

Για το δεύτερο σεμινάριο που θα ακολουθήσει με θέμα : « Οργάνωση και Διοίκηση καταστήματος λιανικής πώλησης», ο πρόεδρος, τονίζει ότι «τα πράγματα και στην οικονομία και στο εμπόριο, τρέχουν ιδιαίτερα γρήγορα, γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε συνεχώς ενημερωμένοι. Φεύγουμε από τον κλασσικό τρόπο διαχείρισης μιας εμπορικής επιχείρησης σε πιο σύνθετες καταστάσεις . Πρέπει να ακολουθήσουμε τις αλλαγές» .


Τι πρέπει να ξέρετε για τα σεμινάρια

Για την εκμάθηση της τούρκικης η διάρκειά του σεμιναρίου είναι 24 ώρες και θα διεξαχθεί στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου στον 4ο όροφο

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος είναι από 01 Νοεμβρίου 2010 έως 08 Δεκεμβρίου 2010 απογευματινές ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 01 Νοεμβρίου 2010 στο τηλέφωνο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης 2551028880

Για το πρόγραμμα με τίτλο : « Οργάνωση και Διοίκηση καταστήματος λιανικής πώλησης». Η διάρκειά του είναι 24 ώρες και θα διεξαχθεί στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμε-λητηρίου στον 4ο όροφο.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος είναι από 15 Νοεμβρίου 2010 έως 01 Δεκεμβρίου 2010 απογευματινές ώρες.

Το επιμορφωτικό Πρόγραμμα γίνεται, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων της περιοχής μας. Όσοι παρακολουθήσουν ένα πλήρες Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, θα πάρουν « Βεβαίωση συμμετοχής» τους, ως αποδεικτικό στοιχείο γνώσης των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Πηγή:   http://www.telegramm.gr/