Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ξέμειναν από πυρομαχικά τα τανκς στην Θράκη!

Δεν έχουν τι να ρίξουν, αν χρειαστεί. Αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για άμεση αγορά από Αμερική και Γερμανία έναντι 50 εκατ. ευρώ. Αντίδραση από Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ανακουφισμένοι εμφανίζονται οι στρατηγοί στην Θράκη μετά την απόφαση στο (διά περιφοράς) ΚΥΣΕΑ πριν λίγες μέρες για την υπογραφή δύο συμβάσεων προμηθειών. Στις Ενοπλες Δυνάμεις οι ηγεσίες παλεύουν για να κρατήσουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τις δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, αφού οι ελλείψεις σε πυρομαχικά και ανταλλακτικά έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο (κομοτηναίος) αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Περίπου ένα μήνα πριν, το υπουργείο Αμυνας ήταν έτοιμο να προχωρήσει στην προμήθεια ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη και 12.000 πυρομαχικών για τα νέα άρματα που ήδη βρίσκονται στον Εβρο, αλλά... δεν έχουν τι να ρίξουν αν χρειαστεί. Για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, υπήρξε καθυστέρηση στο να μπουν τα δύο προγράμματα στο ΚΥΣΕΑ.

Κύκλοι του Πενταγώνου έλεγαν ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή με την προμήθεια των πυρομαχικών, αφού αποκλείστηκαν τα ισραηλινά, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν πιστοποιημένα. Μάλιστα το καλοκαίρι, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου (που μας έρχεται και αυτός αύριο στην Αθήνα, όπως και ο Ερντογάν) διαμαρτυρήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, τα πυρομαχικά θα αγοραστούν τελικά διακρατικά από Γερμανία και ΗΠΑ σε ποσοστό 60-40% αντιστοίχως – παρά την αντίδραση του Ισραήλ. Στο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει συμπαραγωγή, καθώς τα πυρομαχικά θα προέρχονται από τα αποθέματα των δυνάμεων του γερμανικού και του αμερικανικού στρατού.

Το κόστος της προμήθειας φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Έτσι τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης που έχουν σταλεί στην Θράκη θα έχουν πλέον πυρομαχικά για να ρίξουν, τα οποία μέχρι τώρα τα κρατάγανε για να μπορεί να ρίχνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όποτε επισκέπτονταν το Δ΄ Σώμα Στρατού...


Πηγή:  http://www.flitzani.gr/