Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βέλη Παπανδρέου στον Σαμαρά με φόντο την... Θράκη

Που εμπλέκεται η περιοχή μας στη νέα άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη, στις αρχές του μήνα, θυμήθηκαν  στο ΠΑΣΟΚ και προβάλλοντας αυτήν επιτίθενται σφόδρα στον αρχηγό της ΝΔ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου στρέφουν τα βέλη τουςς κατά του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και τα όσα έλεγε στην πορεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής στρατηγικής του.

Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζουν την ομιλία του Σαμαρά στις 2 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριζε μεταξύ άλλων: «Αλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης. Δεν υπέγραψαν μνημόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν έδεσαν τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Αυτοί απέδειξαν ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος ούτε για την Ελλάδα».

Μάλιστα νωρίτερα, στις 11 Οκτωβ΄ρίου, σε προεκλογική ομιλία στην Κέρκυρα, ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι η ΝΔ πρότεινε στην κυβέρνηση να κάνει ό,τι και η ιρλανδική. "Τώρα που και η Ιρλανδία μπήκε στο μνημόνιο, τι απαντά ο κ. Σαμαράς", λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

.



Υπό το πρίσμα αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετατίθενται για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς λείπει η κατάλληλη προετοιμασία των συζητήσεων, λόγω της ρευστότητας των εξελίξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο θα είναι δυνατόν αφότου έχει υπάρξει κατάληξη στο θέμα του μελλοντικού μηχανισμού στήριξης, ο οποίος θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.







Πηγή:  http://www.tovima.gr/