Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Γ.Πεταλωτής: Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται


Λυπάται η κυβέρνηση για τον βαρύ τραυματισμό από τα χθεσινά επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κομοτηναίου εκπροσώπου της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΠΟΥ  ΕΚΑΝΕ  ΤΟ ΠΡΩΙ

Τη λύπη της κυβέρνησης για το βαρύ τραυματισμό του διαδηλωτή στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλους. Η βία είναι σαφώς καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και διαβεβαίωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάθος, για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών, υπό την εποπτεία εισαγγελέα».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν μπορούμε να ανεχθούμε και την αυτοδικία ως λύση». «Καταδικαστέα λοιπόν», υπογράμμισε, «είναι και η συμπεριφορά όλων όσων εισέβαλαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας και άσκησαν βία προς τις Αρχές που διενεργούσαν ανάκριση, παρουσία εισαγγελέα, ακόμη και στον ιατροδικαστή, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διερεύνηση της αλήθειας».

Σημειώνεται ότι απο επίθεση ομάδας περίπου 50 ατόμων στο νοσοκομείο της Νίκαιας τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, μετέβησαν στο νοσοκομείο καθώς είχαν αναλάβει το έργο της προανάκρισης για την υπόθεση με τον τραυματισμένο διαδηλωτή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαφύγουν με το όχημά τους και τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «επιβάλλεται να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να δείξουμε τη ψυχραιμία και τη σύνεση που χρειάζεται. Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του τραυματία και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε αμέσως».

.